łatwe
15 min.
4 os.
Kremowa fasolka po bretońsku w nowej odsłonie - bez pomidorów! Odkryj delikatną wersję z białą fasolą, kiełbasą i sosem serowo-kalafiorowym. Idealna z pieczywem lub bagietką. Klasyka polskiej kuchni w jasnej odsłonie!
łatwe
15 min.
6 os.
Tradycyjna fasolka po bretońsku z kiełbasą - szybkie i sycące danie kuchni polskiej. Idealne na obiad, kolację lub lunch do pracy. Łatwy przepis z białą fasolą, cebulą i aromatyczną kiełbasą wiejską.
średnie
60 min.
4 os.
Tradycyjna fasolka po bretońsku - pyszne danie jednogarnkowe z białą fasolą, boczkiem i aromatycznymi przyprawami. Prosty przepis na sycący posiłek, który smakuje jeszcze lepiej po odgrzaniu. Idealna na rodzinny obiad lub przyjęcie.
łatwe
45 min.
4 os.
Tradycyjna fasolka po bretońsku z fasolą jaś, kiełbasą i aromatycznym sosem pomidorowym. Pyszne, sycące danie jednogarnkowe idealne z pieczywem. Prosty przepis na klasyk polskiej kuchni.
łatwe
30 min.
5 os.
Aromatyczne pulpeciki w sosie curry z mlekiem kokosowym i orientalnymi przyprawami. Delikatne mięsne kulki doprawione kminem rzymskim, podane z ryżem i kolendrą - prosta droga do egzotycznych smaków kuchni hinduskiej.
łatwe
45 min.
4 os.
Soczyste brazylijskie pulpeciki z kaszą, miętą i natką pietruszki. Aromatyczne, łatwe w przygotowaniu danie, które zachwyci smakiem. Idealne na obiad lub kolację z rodziną. Podawane z cytryną.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 czerwca, 2025
Odkryj sekret idealnej fasolki po bretońsku dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Poznaj rolę majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego w kształtowaniu charakterystycznego smaku tego tradycyjnego dania.
łatwe
15 min.
4 os.
Kremowa fasolka po bretońsku w nowej odsłonie - bez pomidorów! Odkryj delikatną wersję z białą fasolą, kiełbasą i sosem serowo-kalafiorowym. Idealna z pieczywem lub bagietką. Klasyka polskiej kuchni w jasnej odsłonie!
łatwe
15 min.
6 os.
Tradycyjna fasolka po bretońsku z kiełbasą - szybkie i sycące danie kuchni polskiej. Idealne na obiad, kolację lub lunch do pracy. Łatwy przepis z białą fasolą, cebulą i aromatyczną kiełbasą wiejską.
średnie
60 min.
4 os.
Tradycyjna fasolka po bretońsku - pyszne danie jednogarnkowe z białą fasolą, boczkiem i aromatycznymi przyprawami. Prosty przepis na sycący posiłek, który smakuje jeszcze lepiej po odgrzaniu. Idealna na rodzinny obiad lub przyjęcie.
łatwe
45 min.
4 os.
Tradycyjna fasolka po bretońsku z fasolą jaś, kiełbasą i aromatycznym sosem pomidorowym. Pyszne, sycące danie jednogarnkowe idealne z pieczywem. Prosty przepis na klasyk polskiej kuchni.
łatwe
30 min.
5 os.
Aromatyczne pulpeciki w sosie curry z mlekiem kokosowym i orientalnymi przyprawami. Delikatne mięsne kulki doprawione kminem rzymskim, podane z ryżem i kolendrą - prosta droga do egzotycznych smaków kuchni hinduskiej.
łatwe
45 min.
4 os.
Soczyste brazylijskie pulpeciki z kaszą, miętą i natką pietruszki. Aromatyczne, łatwe w przygotowaniu danie, które zachwyci smakiem. Idealne na obiad lub kolację z rodziną. Podawane z cytryną.
Odkryj sekret idealnej fasolki po bretońsku dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Poznaj rolę majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego w kształtowaniu charakterystycznego smaku tego tradycyjnego dania.