Wybierz danie
  • easy

    łatwe

    15 min.

    4 os.

    Kremowa fasolka po bretońsku w nowej odsłonie - bez pomidorów! Odkryj delikatną wersję z białą fasolą, kiełbasą i sosem serowo-kalafiorowym. Idealna z pieczywem lub bagietką. Klasyka polskiej kuchni w jasnej odsłonie!

  • easy

    łatwe

    15 min.

    6 os.

    Tradycyjna fasolka po bretońsku z kiełbasą - szybkie i sycące danie kuchni polskiej. Idealne na obiad, kolację lub lunch do pracy. Łatwy przepis z białą fasolą, cebulą i aromatyczną kiełbasą wiejską.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 maja, 2025
    medium

    średnie

    60 min.

    4 os.

    Tradycyjna fasolka po bretońsku - pyszne danie jednogarnkowe z białą fasolą, boczkiem i aromatycznymi przyprawami. Prosty przepis na sycący posiłek, który smakuje jeszcze lepiej po odgrzaniu. Idealna na rodzinny obiad lub przyjęcie.

  • easy

    łatwe

    45 min.

    4 os.

    Tradycyjna fasolka po bretońsku z fasolą jaś, kiełbasą i aromatycznym sosem pomidorowym. Pyszne, sycące danie jednogarnkowe idealne z pieczywem. Prosty przepis na klasyk polskiej kuchni.

  • easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Soczyste ragout z wołowego ogona w pomidorowym sosie. Delikatne mięso duszone z warzywami i przyprawami Knorr. Idealne danie obiadowe podane z puree ziemniaczanym. Prosty przepis na wykwintne danie.

  • easy

    łatwe

    90 min.

    2 os.

    Odkryj pieczone ziemniaki Hasselback - chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Ten elegancki szwedzki przysmak łatwo przygotować, a stanowi doskonały dodatek do mięs i ryb. Idealne na rodzinny obiad!

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 2 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    30 min.

    4 os.

    Pyszny ragout z indyka z pieczarkami, ogórkami i papryką. Szybkie i proste danie duszone w kremowym sosie ze śmietanką. Idealne na rodzinny obiad w 15 minut.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 czerwca, 2025

    Odkryj sekret idealnej fasolki po bretońsku dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Poznaj rolę majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego w kształtowaniu charakterystycznego smaku tego tradycyjnego dania.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 5 czerwca, 2025

    Odkryj sekrety klasycznego ragout - francuskiego dania duszonego, które zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Poznaj pochodzenie, tradycję i techniki przygotowania tego kulinarnego skarbu kuchni francuskiej.