łatwe
60 min.
4 os.
Pyszna dynia piżmowa faszerowana owocami morza, zapiekana z parmezanem i aromatycznymi ziołami. Idealne danie na jesienny obiad - łatwe w przygotowaniu, pełne smaku i efektowne na talerzu.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 17 kwietnia, 2025
Odkryj historię maczanki krakowskiej - średniowiecznego przysmaku Małopolski, który od XV wieku podbija podniebienia. Poznaj tradycyjne danie, które z posiłku dla woźniców stało się kulinarną wizytówką Krakowa.
łatwe
60 min.
4 os.
Pyszna dynia piżmowa faszerowana owocami morza, zapiekana z parmezanem i aromatycznymi ziołami. Idealne danie na jesienny obiad - łatwe w przygotowaniu, pełne smaku i efektowne na talerzu.
Odkryj historię maczanki krakowskiej - średniowiecznego przysmaku Małopolski, który od XV wieku podbija podniebienia. Poznaj tradycyjne danie, które z posiłku dla woźniców stało się kulinarną wizytówką Krakowa.