łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste kawałki kurczaka duszone z marchewką, cukinią, papryką i cebulą. Szybkie, proste danie obiadowe gotowe w kilkanaście minut. Idealne na codzienny posiłek lub lunch do pracy. Doskonałe z ryżem lub makaronem.
łatwe
45 min.
4 os.
Delikatny duszony kurczak z groszkiem w kremowym sosie śmietanowo-ziołowym. Proste danie jednogarnkowe, gdzie mięso rozpływa się w ustach, a ziemniaki i groszek dodają sytości. Idealny obiad dla całej rodziny.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 21 maja, 2025
Odkryj tradycyjny polski galert - wyjątkową galaretę mięsną z wielowiekową historią. Poznaj tajniki przygotowania tego tężejącego przysmaku, który zawdzięcza swoją konsystencję naturalnemu kolagenowi z wywaru mięsnego.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Dowiedz się, jak prawidłowo pasteryzować galaretę wieprzową w słoikach różnej pojemności. Poznaj optymalne czasy gotowania od 60 do 120 minut, które zapewnią bezpieczeństwo i doskonały smak domowej galarety.
łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste kawałki kurczaka duszone z marchewką, cukinią, papryką i cebulą. Szybkie, proste danie obiadowe gotowe w kilkanaście minut. Idealne na codzienny posiłek lub lunch do pracy. Doskonałe z ryżem lub makaronem.
łatwe
45 min.
4 os.
Delikatny duszony kurczak z groszkiem w kremowym sosie śmietanowo-ziołowym. Proste danie jednogarnkowe, gdzie mięso rozpływa się w ustach, a ziemniaki i groszek dodają sytości. Idealny obiad dla całej rodziny.
Odkryj tradycyjny polski galert - wyjątkową galaretę mięsną z wielowiekową historią. Poznaj tajniki przygotowania tego tężejącego przysmaku, który zawdzięcza swoją konsystencję naturalnemu kolagenowi z wywaru mięsnego.
Dowiedz się, jak prawidłowo pasteryzować galaretę wieprzową w słoikach różnej pojemności. Poznaj optymalne czasy gotowania od 60 do 120 minut, które zapewnią bezpieczeństwo i doskonały smak domowej galarety.