Wybierz danie
  • easy

    łatwe

    30 min.

    4 os.

    Pyszna cukinia faszerowana mięsem mielonym po włosku - szybki i sycący pomysł na obiad. Soczyste nadzienie z mięsa, pomidorów i ziół, zapieczone pod warstwą mozzarelli. Idealne danie na lato!

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    45 min.

    4 os.

    Puszyste leniwe z cynamonem - tradycyjny polski przysmak z twarogu, podany z aromatyczną bułką tartą i masłem cynamonowym. Idealne jako słodki obiad lub oryginalny deser dla całej rodziny.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 28 maja, 2025
    easy

    łatwe

    45 min.

    6 os.

    Pyszna cukinia faszerowana indykiem, pieczarkami i pomidorami, zapiekana z serem. Zdrowe, niskokaloryczne danie, idealne na obiad lub kolację. Łatwy przepis na faszerowane warzywa dla całej rodziny.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    easy

    łatwe

    60 min.

    4 os.

    Tradycyjne kluski śląskie dla dzieci - prosty przepis na pyszne, domowe kluski z surowych i gotowanych ziemniaków, podawane z zeszkloną cebulką. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    4 os.

    Tradycyjne czarne kluski ziemniaczane z soczystym farszem mięsnym. Domowy przepis na pyszne śląskie danie, które zachwyca wyjątkowym smakiem i prostotą wykonania. Idealne z chrupiącymi skwarkami.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 9 czerwca, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    4 os.

    Pyszne cukinie faszerowane mielonym mięsem, ryżem i papryką, zapiekane pod serem. Domowe danie, które zachwyci smakiem i aromatem. Idealny przepis na obiad dla całej rodziny.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 1 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    60 min.

    4 os.

    Tradycyjne kluski śląskie z dodatkiem buraka - przepis na kolorowe, domowe kluski z charakterystycznym wgłębieniem. Idealne jako dodatek do obiadu, łatwe w przygotowaniu i pełne smaku.