łatwe
60 min.
4 os.
Odkryj przepis na soczyste pałki z kurczaka w chrupiącej, aromatycznej panierce z nutą chili i kolendry. Podawane z kremowym dipem na bazie majonezu - idealne na spotkania ze znajomymi lub domowy obiad.
łatwe
15 min.
6 os.
Klasyczny Boeuf Stroganow z polędwicy wołowej, pieczarkami i cebulą w aromatycznym sosie. Wyraziste, pikantne danie jednogarnkowe idealne na przyjęcia. Szybki przepis na tradycyjny gulasz ze śmietaną.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczyste pałki z kurczaka w słodko-kwaśnej marynacie, pieczone na grillu do perfekcji. Prosty przepis na aromatyczne mięso, które zachwyci każdego miłośnika dań z grilla. Idealne na letnie spotkania.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 czerwca, 2025
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.
łatwe
60 min.
4 os.
Odkryj przepis na soczyste pałki z kurczaka w chrupiącej, aromatycznej panierce z nutą chili i kolendry. Podawane z kremowym dipem na bazie majonezu - idealne na spotkania ze znajomymi lub domowy obiad.
łatwe
15 min.
6 os.
Klasyczny Boeuf Stroganow z polędwicy wołowej, pieczarkami i cebulą w aromatycznym sosie. Wyraziste, pikantne danie jednogarnkowe idealne na przyjęcia. Szybki przepis na tradycyjny gulasz ze śmietaną.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczyste pałki z kurczaka w słodko-kwaśnej marynacie, pieczone na grillu do perfekcji. Prosty przepis na aromatyczne mięso, które zachwyci każdego miłośnika dań z grilla. Idealne na letnie spotkania.
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.