Czas przygotowania
Rodzaj dania
Składniki
łatwe
35 min.
4 os.
Kremowa brukselka z kurczakiem w sosie śmietanowym z dodatkiem boczku i pieczarek. Szybki i sycący pomysł na jesienny obiad, który przekona do brukselki nawet największych sceptyków. Idealne danie jednogarnkowe na chłodne dni.
łatwe
15 min.
6 os.
Klasyczny Boeuf Stroganow z polędwicy wołowej, pieczarkami i cebulą w aromatycznym sosie. Wyraziste, pikantne danie jednogarnkowe idealne na przyjęcia. Szybki przepis na tradycyjny gulasz ze śmietaną.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 5 maja, 2025
Odkryj sekret tradycyjnego polskiego rumsztyku - soczystego kotleta wołowego z udźca i polędwicy. Poznaj historię, techniki przygotowania i najlepsze przyprawy do tego klasycznego dania kuchni polskiej.