Czas przygotowania
Rodzaj dania
Składniki
Dieta
łatwe
15 min.
6 os.
Klasyczny Boeuf Stroganow z polędwicy wołowej, pieczarkami i cebulą w aromatycznym sosie. Wyraziste, pikantne danie jednogarnkowe idealne na przyjęcia. Szybki przepis na tradycyjny gulasz ze śmietaną.
łatwe
50 min.
4 os.
Pikantny kurczak cajun z kaszą jaglaną, warzywami i pomarańczą. Soczyste mięso z charakterystycznymi przyprawami kuchni Luizjany, doprawione tabasco i podane z kolendrą. Łatwy przepis na aromatyczne danie.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 czerwca, 2025
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.