Wybierz danie
  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 31 maja, 2025
    easy

    łatwe

    15 min.

    6 os.

    Klasyczny Boeuf Stroganow z polędwicy wołowej, pieczarkami i cebulą w aromatycznym sosie. Wyraziste, pikantne danie jednogarnkowe idealne na przyjęcia. Szybki przepis na tradycyjny gulasz ze śmietaną.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 czerwca, 2025
    medium

    średnie

    30 min.

    4 os.

    Tradycyjne kołduny z mięsem wołowym - delikatne pierożki w cienkim cieście z soczystym farszem mięsno-warzywnym. Idealne danie obiadowe podawane ze smażoną cebulką i skwarkami.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 24 kwietnia, 2025

    Odkryj okrasę z gęsi - tradycyjny polski przysmak kulinarny z wielowiekową historią. Poznaj, jak ten szlachetny tłuszcz kształtował polską kuchnię od średniowiecza i dlaczego do dziś jest ceniony przez smakoszy.