Wybierz danie
  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 maja, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    8 os.

    Tradycyjny polski bigos z kapusty kiszonej i świeżej z różnymi rodzajami mięsa, grzybami leśnymi i suszonymi śliwkami. Długo gotowany, idealny na święta Bożego Narodzenia i rodzinne obiady. Smakuje jeszcze lepiej odgrzany!

  • easy

    łatwe

    15 min.

    4 os.

    Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem - szybkie comfort food w serowym sosie. Delikatne warzywa z aromatyczną rybą tworzą pyszne, zdrowe danie, które przygotujesz w kilka minut.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 maja, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Tradycyjny bigos domowy z kiszonej i białej kapusty z dodatkiem różnych mięs. Poznaj przepis na to klasyczne polskie danie jednogarnkowe, idealne na zimowe dni. Rozgrzewający i pełen smaku przysmak kuchni polskiej.

  • easy

    łatwe

    45 min.

    4 os.

    Tradycyjna potrawka z kurczaka po staropolsku - soczyste udka duszone z pieczarkami, cebulą i marchewką, doprawione majerankiem i śmietaną. Idealna z kaszą gryczaną na niedzielny obiad rodzinny.

  • easy

    łatwe

    20 min.

    4 os.

    Pyszna potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem w kremowym sosie. Szybkie i proste danie obiadowe z delikatnym mięsem drobiowym i warzywami, idealne do ryżu lub ziemniaków.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 11 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    8 os.

    Tradycyjny bigos wielkopolski z wędzonym boczkiem, karkówką i kiełbasą. Rozgrzewające, jednogarnkowe danie z kapustą, grzybami i śliwkami suszonymi. Idealne na rodzinny obiad w chłodne dni.

  • easy

    łatwe

    30 min.

    4 os.

    Szybka i aromatyczna potrawka z kurczaka z grzybami w kremowym sosie. Idealne danie na niespodziewaną wizytę gości, gotowe w kilkanaście minut. Podawaj z kaszą gryczaną lub makaronem.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 17 maja, 2025
    easy

    łatwe

    60 min.

    4 os.

    Szybki przepis na tradycyjny polski bigos z kapusty kiszonej, różnych rodzajów mięsa i aromatycznych dodatków. Poznaj sekret przygotowania tego klasycznego dania, które smakuje najlepiej po kilku dniach "przegryzienia się".

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Tradycyjny świąteczny bigos zasmażany z kapusty kiszonej, suszonych grzybów i aromatycznych przypraw. Pyszne polskie danie, które możesz wzbogacić mięsem lub podać w wersji bezmięsnej na świąteczny stół.