średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjny polski bigos z kapusty kiszonej i świeżej z różnymi rodzajami mięsa, grzybami leśnymi i suszonymi śliwkami. Długo gotowany, idealny na święta Bożego Narodzenia i rodzinne obiady. Smakuje jeszcze lepiej odgrzany!
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 maja, 2025
łatwe
15 min.
4 os.
Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem - szybkie comfort food w serowym sosie. Delikatne warzywa z aromatyczną rybą tworzą pyszne, zdrowe danie, które przygotujesz w kilka minut.
łatwe
90 min.
4 os.
Tradycyjny bigos domowy z kiszonej i białej kapusty z dodatkiem różnych mięs. Poznaj przepis na to klasyczne polskie danie jednogarnkowe, idealne na zimowe dni. Rozgrzewający i pełen smaku przysmak kuchni polskiej.
łatwe
45 min.
4 os.
Tradycyjna potrawka z kurczaka po staropolsku - soczyste udka duszone z pieczarkami, cebulą i marchewką, doprawione majerankiem i śmietaną. Idealna z kaszą gryczaną na niedzielny obiad rodzinny.
łatwe
20 min.
4 os.
Pyszna potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem w kremowym sosie. Szybkie i proste danie obiadowe z delikatnym mięsem drobiowym i warzywami, idealne do ryżu lub ziemniaków.
łatwe
90 min.
8 os.
Tradycyjny bigos wielkopolski z wędzonym boczkiem, karkówką i kiełbasą. Rozgrzewające, jednogarnkowe danie z kapustą, grzybami i śliwkami suszonymi. Idealne na rodzinny obiad w chłodne dni.
łatwe
30 min.
4 os.
Szybka i aromatyczna potrawka z kurczaka z grzybami w kremowym sosie. Idealne danie na niespodziewaną wizytę gości, gotowe w kilkanaście minut. Podawaj z kaszą gryczaną lub makaronem.
łatwe
60 min.
4 os.
Szybki przepis na tradycyjny polski bigos z kapusty kiszonej, różnych rodzajów mięsa i aromatycznych dodatków. Poznaj sekret przygotowania tego klasycznego dania, które smakuje najlepiej po kilku dniach "przegryzienia się".
łatwe
90 min.
4 os.
Tradycyjny świąteczny bigos zasmażany z kapusty kiszonej, suszonych grzybów i aromatycznych przypraw. Pyszne polskie danie, które możesz wzbogacić mięsem lub podać w wersji bezmięsnej na świąteczny stół.
średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjny polski bigos z kapusty kiszonej i świeżej z różnymi rodzajami mięsa, grzybami leśnymi i suszonymi śliwkami. Długo gotowany, idealny na święta Bożego Narodzenia i rodzinne obiady. Smakuje jeszcze lepiej odgrzany!
łatwe
15 min.
4 os.
Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem - szybkie comfort food w serowym sosie. Delikatne warzywa z aromatyczną rybą tworzą pyszne, zdrowe danie, które przygotujesz w kilka minut.
łatwe
90 min.
4 os.
Tradycyjny bigos domowy z kiszonej i białej kapusty z dodatkiem różnych mięs. Poznaj przepis na to klasyczne polskie danie jednogarnkowe, idealne na zimowe dni. Rozgrzewający i pełen smaku przysmak kuchni polskiej.
łatwe
45 min.
4 os.
Tradycyjna potrawka z kurczaka po staropolsku - soczyste udka duszone z pieczarkami, cebulą i marchewką, doprawione majerankiem i śmietaną. Idealna z kaszą gryczaną na niedzielny obiad rodzinny.
łatwe
20 min.
4 os.
Pyszna potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem w kremowym sosie. Szybkie i proste danie obiadowe z delikatnym mięsem drobiowym i warzywami, idealne do ryżu lub ziemniaków.
łatwe
90 min.
8 os.
Tradycyjny bigos wielkopolski z wędzonym boczkiem, karkówką i kiełbasą. Rozgrzewające, jednogarnkowe danie z kapustą, grzybami i śliwkami suszonymi. Idealne na rodzinny obiad w chłodne dni.
łatwe
30 min.
4 os.
Szybka i aromatyczna potrawka z kurczaka z grzybami w kremowym sosie. Idealne danie na niespodziewaną wizytę gości, gotowe w kilkanaście minut. Podawaj z kaszą gryczaną lub makaronem.
łatwe
60 min.
4 os.
Szybki przepis na tradycyjny polski bigos z kapusty kiszonej, różnych rodzajów mięsa i aromatycznych dodatków. Poznaj sekret przygotowania tego klasycznego dania, które smakuje najlepiej po kilku dniach "przegryzienia się".
łatwe
90 min.
4 os.
Tradycyjny świąteczny bigos zasmażany z kapusty kiszonej, suszonych grzybów i aromatycznych przypraw. Pyszne polskie danie, które możesz wzbogacić mięsem lub podać w wersji bezmięsnej na świąteczny stół.