średnie
80 min.
4 os.
Odkryj autentyczne chaczapuri - tradycyjny gruziński placek z serem i jajkiem. Łatwy przepis na pyszne ciasto drożdżowe w kształcie łódeczki, wypełnione aromatycznym nadzieniem serowym. Idealne na rodzinny obiad lub wyjątkową przekąskę.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 4 czerwca, 2025
łatwe
45 min.
4 os.
Pyszny bakłażan faszerowany mięsem mielonym i serem feta. Soczyste połączenie wołowiny i jagnięciny z aromatycznymi przyprawami, warzywami i rodzynkami. Idealne danie dla początkujących i sceptyków bakłażana.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 11 czerwca, 2025
średnie
60 min.
2 os.
Pyszne bakłażany faszerowane mielonym mięsem z indyka, wzbogacone pieczarkami i pomidorami, zapiekane pod serową kruszonką. Idealne danie obiadowe dla miłośników zdrowej kuchni śródziemnomorskiej.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 24 kwietnia, 2025
Odkryj autentyczne chaczapuri megruli - gruzińskie dziedzictwo kulinarne z regionu Megrelii. Poznaj wyjątkowy placek serowy o charakterystycznym okrągłym kształcie i bogatym nadzieniu, będący dumą zachodniej Gruzji.
średnie
80 min.
4 os.
Odkryj autentyczne chaczapuri - tradycyjny gruziński placek z serem i jajkiem. Łatwy przepis na pyszne ciasto drożdżowe w kształcie łódeczki, wypełnione aromatycznym nadzieniem serowym. Idealne na rodzinny obiad lub wyjątkową przekąskę.
łatwe
45 min.
4 os.
Pyszny bakłażan faszerowany mięsem mielonym i serem feta. Soczyste połączenie wołowiny i jagnięciny z aromatycznymi przyprawami, warzywami i rodzynkami. Idealne danie dla początkujących i sceptyków bakłażana.
średnie
60 min.
2 os.
Pyszne bakłażany faszerowane mielonym mięsem z indyka, wzbogacone pieczarkami i pomidorami, zapiekane pod serową kruszonką. Idealne danie obiadowe dla miłośników zdrowej kuchni śródziemnomorskiej.
Odkryj autentyczne chaczapuri megruli - gruzińskie dziedzictwo kulinarne z regionu Megrelii. Poznaj wyjątkowy placek serowy o charakterystycznym okrągłym kształcie i bogatym nadzieniu, będący dumą zachodniej Gruzji.