łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste kawałki kurczaka w aromatycznym sosie pomarańczowym z dodatkiem imbiru, orzechów i kolendry. Szybki przepis na wykwintne danie, które łączy delikatne mięso z cytrusową słodyczą - idealne na rodzinny obiad.
łatwe
45 min.
4 os.
Kremowa polenta z karmelizowanym konfitem cebulowym, parmezanem i serem pleśniowym. Domowy przepis na włoski przysmak w nowej odsłonie - idealny jako przystawka lub dodatek do dań głównych.
łatwe
55 min.
4 os.
Kremowa polenta z dynią, pomidorkami i świeżym szpinakiem. Pyszne, wegetariańskie danie, które łączy delikatność kaszy kukurydzianej z intensywnym smakiem warzyw. Idealne na sycący obiad lub kolację.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 23 kwietnia, 2025
Odkryj arepas - tradycyjne południowoamerykańskie placki kukurydziane z bogatą historią sięgającą czasów przedkolumbijskich. Poznaj to kultowe danie kuchni Wenezueli i Kolumbii, które zachwyca różnorodnością nadzień.
łatwe
30 min.
4 os.
Soczyste kawałki kurczaka w aromatycznym sosie pomarańczowym z dodatkiem imbiru, orzechów i kolendry. Szybki przepis na wykwintne danie, które łączy delikatne mięso z cytrusową słodyczą - idealne na rodzinny obiad.
łatwe
45 min.
4 os.
Kremowa polenta z karmelizowanym konfitem cebulowym, parmezanem i serem pleśniowym. Domowy przepis na włoski przysmak w nowej odsłonie - idealny jako przystawka lub dodatek do dań głównych.
łatwe
55 min.
4 os.
Kremowa polenta z dynią, pomidorkami i świeżym szpinakiem. Pyszne, wegetariańskie danie, które łączy delikatność kaszy kukurydzianej z intensywnym smakiem warzyw. Idealne na sycący obiad lub kolację.
Odkryj arepas - tradycyjne południowoamerykańskie placki kukurydziane z bogatą historią sięgającą czasów przedkolumbijskich. Poznaj to kultowe danie kuchni Wenezueli i Kolumbii, które zachwyca różnorodnością nadzień.