średnie
30 min.
2 os.
Pyszne koszyczki z chrupiących ziemniaków wypełnione delikatną wątróbką z jabłkiem i cebulką. Domowe przystawki idealne na przyjęcie, doprawione aromatycznym majerankiem i świeżym tymiankiem.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.
średnie
30 min.
2 os.
Pyszne koszyczki z chrupiących ziemniaków wypełnione delikatną wątróbką z jabłkiem i cebulką. Domowe przystawki idealne na przyjęcie, doprawione aromatycznym majerankiem i świeżym tymiankiem.
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.