łatwe
90 min.
6 os.
Soczysta kaczka pieczona w pomarańczach z aromatyczną marynatą korzenną i słodko-kwaśnym sosem pomarańczowym. Idealne danie świąteczne, które rozpływa się w ustach i zachwyca połączeniem mięsa z owocami.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.
łatwe
90 min.
6 os.
Soczysta kaczka pieczona w pomarańczach z aromatyczną marynatą korzenną i słodko-kwaśnym sosem pomarańczowym. Idealne danie świąteczne, które rozpływa się w ustach i zachwyca połączeniem mięsa z owocami.
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.