łatwe
60 min.
6 os.
Pyszna zapiekana peperonata z mięsem mielonym, papryką i sosem pomidorowo-śmietanowym. Proste danie jednogarnkowe pieczone w 180°C, idealne na rodzinny obiad. Łatwy przepis na sycący posiłek.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.
łatwe
60 min.
6 os.
Pyszna zapiekana peperonata z mięsem mielonym, papryką i sosem pomidorowo-śmietanowym. Proste danie jednogarnkowe pieczone w 180°C, idealne na rodzinny obiad. Łatwy przepis na sycący posiłek.
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.