łatwe
45 min.
4 os.
Soczyste żeberka w słodko-pikantnej marynacie miodowej. Prosty przepis na wyraziste w smaku mięso, idealne na obiad lub grilla. Doskonałe z pieczywem, frytkami i różnymi sosami.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.
łatwe
45 min.
4 os.
Soczyste żeberka w słodko-pikantnej marynacie miodowej. Prosty przepis na wyraziste w smaku mięso, idealne na obiad lub grilla. Doskonałe z pieczywem, frytkami i różnymi sosami.
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.