średnie
30 min.
4 os.
Odkryj niezwykłe połączenie smaków - mintaj z masłem waniliowym i pomarańczą. To proste danie z ryby pieczonej w kieszonkach z folii zachwyci podniebienie i zaskoczy kulinarnym twistem. Idealne na obiad!
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.
średnie
30 min.
4 os.
Odkryj niezwykłe połączenie smaków - mintaj z masłem waniliowym i pomarańczą. To proste danie z ryby pieczonej w kieszonkach z folii zachwyci podniebienie i zaskoczy kulinarnym twistem. Idealne na obiad!
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.