- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 maja, 2025
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszne tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą - klasyczne włoskie danie gotowe w 30 minut. Idealne na rodzinny obiad lub romantyczną kolację. Tradycyjny smak Italii z aromatycznymi przyprawami.
łatwe
30 min.
4 os.
Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym to szybki i pyszny obiad dla całej rodziny. Połączenie makaronu, delikatnego mięsa i chrupiących warzyw tworzy sycące danie gotowe w zaledwie 30 minut.
łatwe
45 min.
1 os.
Soczyste żeberka w marynacie miodowo-musztardowej z grillowaną cukinią i pomidorami. Idealne danie z grilla na letnie spotkania. Prosty przepis na aromatyczne mięso z warzywami.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczyste żeberka w marynacie z coli i keczupu, pieczone do miękkości w piekarniku. Prosty przepis na aromatyczne mięso, które rozpływa się w ustach. Idealne na obiad lub kolację dla całej rodziny.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 czerwca, 2025
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszne tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą - klasyczne włoskie danie gotowe w 30 minut. Idealne na rodzinny obiad lub romantyczną kolację. Tradycyjny smak Italii z aromatycznymi przyprawami.
łatwe
30 min.
4 os.
Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym to szybki i pyszny obiad dla całej rodziny. Połączenie makaronu, delikatnego mięsa i chrupiących warzyw tworzy sycące danie gotowe w zaledwie 30 minut.
łatwe
45 min.
1 os.
Soczyste żeberka w marynacie miodowo-musztardowej z grillowaną cukinią i pomidorami. Idealne danie z grilla na letnie spotkania. Prosty przepis na aromatyczne mięso z warzywami.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczyste żeberka w marynacie z coli i keczupu, pieczone do miękkości w piekarniku. Prosty przepis na aromatyczne mięso, które rozpływa się w ustach. Idealne na obiad lub kolację dla całej rodziny.
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.