łatwe
90 min.
4 os.
Soczyste plastry zapiekanego karczku w warstwie z pieczarkami i serem. Idealny obiad z pieczonymi ziemniakami. Prosty przepis na mięso marynowane przez noc, zapiekane w piekarniku do złocistej doskonałości.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.
łatwe
90 min.
4 os.
Soczyste plastry zapiekanego karczku w warstwie z pieczarkami i serem. Idealny obiad z pieczonymi ziemniakami. Prosty przepis na mięso marynowane przez noc, zapiekane w piekarniku do złocistej doskonałości.
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.