Wybierz danie
  • easy

    łatwe

    70 min.

    2 os.

    Pyszna kapusta włoska faszerowana mięsem mielonym - tradycyjny przepis na sycące danie obiadowe. Soczysta kapusta z aromatycznym nadzieniem mięsnym z dodatkiem czosnku i tymianku, pieczona do złocistej doskonałości.

  • easy

    łatwe

    45 min.

    4 os.

    Odkryj roladki z kapusty włoskiej z kaszą bulgur - nowoczesna wersja tradycyjnych gołąbków. Aromatyczny farsz z fetą i orzeszkami pinii, zapiekany w domowym sosie pomidorowym. Pyszne danie dla miłośników warzywnych przysmaków.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 listopada, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    10 os.

    Tradycyjny bigos domowy z mięsem, boczkiem i kiełbasą. Długo gotowany z kapustą świeżą i kiszoną, doprawiony koncentratem pomidorowym. Idealne danie jednogarnkowe na rodzinny obiad.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    medium

    średnie

    60 min.

    6 os.

    Tradycyjne polskie gołąbki z kapusty i mięsa - prosty przepis na sycące danie obiadowe. Dowiedz się jak prawidłowo zawijać gołąbki i przygotować aromatyczny sos pomidorowy.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    easy

    łatwe

    45 min.

    5 os.

    Tradycyjne łazanki z kapustą i mięsem - domowe danie jednogarnkowe, które łączy smak gotowanej kapusty, podsmażanego mięsa i makaronu. Proste w przygotowaniu, pełne aromatu i idealnie doprawione.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    8 os.

    Tradycyjny bigos staropolski - klasyczne danie z kapusty kiszonej i białej, mięsa oraz grzybów. Sekret smaku tkwi w naprzemiennym gotowaniu i studzeniu. Idealna potrawa na zimowe dni i spotkania rodzinne.

  • easy

    łatwe

    45 min.

    4 os.

    Delikatne półksiężyce kapusty duszone z soczystym kurczakiem i aromatycznymi przyprawami. Proste, tradycyjne danie jednogarnkowe, które zachwyca smakiem i jest łatwe w przygotowaniu.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    3 os.

    Tradycyjna golonka pieczona w kapuście kiszonej - soczyste mięso z aromatycznymi przyprawami, gotowane i zapiekane do złocistego koloru. Idealna na obiad z chrzanem, musztardą i zimnym piwem.

  • medium

    średnie

    90 min.

    8 os.

    Szybki bigos z włoskiej kapusty z mięsem, grzybami i kiełbasą. Tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu - aromatyczne, sycące i łatwe w przygotowaniu. Idealny na rodzinny obiad.