łatwe
90 min.
3 os.
Soczyste pałki z kurczaka marynowane w jogurcie z dodatkiem imbiru, czosnku i chili, podsmażane z cebulą i szpinakiem. Podawane z aromatycznym sosem jogurtowo-koperkowym. Idealne danie obiadowe!
łatwe
90 min.
3 os.
Soczyste pałki jogurtowe marynowane w aromatycznych przyprawach, duszone z cebulą i szpinakiem. Podane z orzeźwiającym sosem jogurtowo-koperkowym. Idealne danie na rodzinny obiad lub kolację.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczyste skrzydełka w aromatycznej marynacie jogurtowej z dodatkiem curry, czosnku i chili. Proste w przygotowaniu, wymagają tylko marynowania i krótkiego pieczenia. Idealne na imprezę lub kolację.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 maja, 2025
Odkryj tajniki przygotowania labneh - kremowego, tradycyjnego nabiału z Bliskiego Wschodu o historii sięgającej 5000 lat. Poznaj techniki odsączania jogurtu praktykowane przez wieki w regionie Lewantu.
łatwe
90 min.
3 os.
Soczyste pałki z kurczaka marynowane w jogurcie z dodatkiem imbiru, czosnku i chili, podsmażane z cebulą i szpinakiem. Podawane z aromatycznym sosem jogurtowo-koperkowym. Idealne danie obiadowe!
łatwe
90 min.
3 os.
Soczyste pałki jogurtowe marynowane w aromatycznych przyprawach, duszone z cebulą i szpinakiem. Podane z orzeźwiającym sosem jogurtowo-koperkowym. Idealne danie na rodzinny obiad lub kolację.
łatwe
60 min.
4 os.
Soczyste skrzydełka w aromatycznej marynacie jogurtowej z dodatkiem curry, czosnku i chili. Proste w przygotowaniu, wymagają tylko marynowania i krótkiego pieczenia. Idealne na imprezę lub kolację.
Odkryj tajniki przygotowania labneh - kremowego, tradycyjnego nabiału z Bliskiego Wschodu o historii sięgającej 5000 lat. Poznaj techniki odsączania jogurtu praktykowane przez wieki w regionie Lewantu.