Wybierz danie
  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 maja, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Soczysta duszona kaczka z jabłkami i żurawiną w czerwonym winie. Tradycyjny polski przepis na delikatne, kruche mięso z owocowym akcentem - idealne na rodzinne uroczystości i wykwintne kolacje.

  • easy

    łatwe

    30 min.

    4 os.

    Pyszne sakiewki z kurczaka z kaszą jaglaną, pomidorami i bazylią. Delikatnie pikantne, soczyste mięso wypełnione aromatycznym farszem. Idealne danie obiadowe gotowe w 15 minut.

  • easy

    łatwe

    50 min.

    4 os.

    Pikantny kurczak cajun z kaszą jaglaną, warzywami i pomarańczą. Soczyste mięso z charakterystycznymi przyprawami kuchni Luizjany, doprawione tabasco i podane z kolendrą. Łatwy przepis na aromatyczne danie.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 11 czerwca, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    6 os.

    Soczysta kaczka w słodkim karmelu z aromatycznymi jabłkami. Tradycyjny przepis na wykwintne danie, które zachwyci gości. Idealne na świąteczny obiad lub rodzinną uroczystość.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 26 maja, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    5 os.

    Tradycyjna gęś faszerowana jabłkami, przyprawiona aromatyczną mieszanką z Przyprawą do kurczaka Knorr. Soczyste mięso i słodko-kwaśne nadzienie tworzą idealne danie na wyjątkowe okazje rodzinne.

  • easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Pyszne jabłka zapiekane z dynią i boczkiem w aromatycznym sosie cynamonowym. Idealne danie jesienne łączące słodko-słone smaki. Prosty przepis na sycący obiad lub kolację.

  • easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Soczyste kacze udka faszerowane kaszą jaglaną z żurawiną i majerankiem. Pieczone do perfekcji, z chrupiącą skórką i aromatycznym nadzieniem. Idealne danie na wyjątkową kolację lub świąteczny obiad.

  • easy

    łatwe

    30 min.

    2 os.

    Soczyste pulpety z mięsa mielonego i kaszy jaglanej, podane w aksamitnym kremie z kalarepy. Domowe danie łączące delikatny smak mięsa z aromatem świeżego koperku i warzyw.