łatwe
60 min.
4 os.
Odkryj pyszną włoską tartę z pomidorami i mozzarellą na chrupiącym cieście francuskim. Soczyste pomidory, kremowy ser i aromatyczna baza śmietanowo-jajeczna tworzą doskonałe danie na ciepło lub zimno. Idealna na lunch!
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 11 czerwca, 2025
łatwe
40 min.
2 os.
Pyszna szakszuka - tradycyjne danie bliskowschodnie z jajkami w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i przyprawami. Idealne na śniadanie lub lekką kolację. Proste i pełne smaku!
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 10 czerwca, 2025
Odkryj sekret idealnej fasolki po bretońsku dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Poznaj rolę majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego w kształtowaniu charakterystycznego smaku tego tradycyjnego dania.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 30 kwietnia, 2025
Odkryj autentyczną sycylijską pizzę Sfincione - puszyste ciasto z Palermo o historii sięgającej XVII wieku. Poznaj tradycyjną recepturę i sekrety przygotowania tego wyjątkowego włoskiego przysmaku.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 16 kwietnia, 2025
Odkryj sprawdzone metody wekowania fasolki szparagowej na zimę. Dowiedz się, jak prawidłowo przygotować, blanszować i zakonserwować młode strąki, zachowując ich smak, wartości odżywcze i chrupkość przez cały rok.
łatwe
60 min.
4 os.
Odkryj pyszną włoską tartę z pomidorami i mozzarellą na chrupiącym cieście francuskim. Soczyste pomidory, kremowy ser i aromatyczna baza śmietanowo-jajeczna tworzą doskonałe danie na ciepło lub zimno. Idealna na lunch!
łatwe
40 min.
2 os.
Pyszna szakszuka - tradycyjne danie bliskowschodnie z jajkami w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i przyprawami. Idealne na śniadanie lub lekką kolację. Proste i pełne smaku!
Odkryj sekret idealnej fasolki po bretońsku dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Poznaj rolę majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego w kształtowaniu charakterystycznego smaku tego tradycyjnego dania.
Odkryj autentyczną sycylijską pizzę Sfincione - puszyste ciasto z Palermo o historii sięgającej XVII wieku. Poznaj tradycyjną recepturę i sekrety przygotowania tego wyjątkowego włoskiego przysmaku.
Odkryj sprawdzone metody wekowania fasolki szparagowej na zimę. Dowiedz się, jak prawidłowo przygotować, blanszować i zakonserwować młode strąki, zachowując ich smak, wartości odżywcze i chrupkość przez cały rok.