- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 27 maja, 2025
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszna tortilla zapiekana z jajkiem, awokado i chrupiącym boczkiem, podawana z pikantnym dipem meksykańskim. Szybki i kolorowy pomysł na lunch lub przekąskę dla gości. Idealne danie dla poszukiwaczy niebanalnych smaków.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 maja, 2025
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.
łatwe
30 min.
4 os.
Pyszna tortilla zapiekana z jajkiem, awokado i chrupiącym boczkiem, podawana z pikantnym dipem meksykańskim. Szybki i kolorowy pomysł na lunch lub przekąskę dla gości. Idealne danie dla poszukiwaczy niebanalnych smaków.
Odkryj tradycyjne techniki przygotowania raków w kuchni polskiej szlachty. Poznaj historię tego wykwintnego przysmaku, obecnego na magnackich stołach od średniowiecza do XIX wieku.