średnie
90 min.
6 os.
Tradycyjne jesienne pieczonki z ziemniaków, kiełbasy i warzyw przygotowane w żeliwnym kociołku na ognisku. Aromatyczne danie warstwowe z dodatkiem przypraw, idealne na biesiadę pod gołym niebem.
średnie
90 min.
8 os.
Soczysta rolada z brzuszka wieprzowego z żurawiną moczoną w czerwonym winie. Idealne danie na ciepło lub jako wędlina na zimno. Łatwy przepis na wyraziste mięso pieczone w rękawie.
łatwe
90 min.
4 os.
Pyszna grecka zapiekanka z makaronem, mięsem i serem. Tradycyjne danie śródziemnomorskie przygotowane warstwowo i zapieczone do złocistej doskonałości. Idealne na rodzinny obiad.
trudne
90 min.
8 os.
Domowy pasztet jesienny z grzybami leśnymi i wątróbką. Tradycyjna receptura z dodatkiem włoszczyzny i aromatycznych przypraw. Idealne danie na chłodniejsze dni, które zachwyci smakoszy domowych wędlin.
łatwe
90 min.
6 os.
Soczyste pałki z kurczaka pieczone w marynacie czosnkowej z tymiankiem. Prosty przepis na chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku mięso prosto z piekarnika. Idealne na obiad lub kolację.
średnie
90 min.
4 os.
Delikatna duszona wątróbka wieprzowa naszpikowana słoniną, podana w kremowym sosie śmietanowym. Idealne danie obiadowe z ziemniakami i kiszoną kapustą. Prosty przepis na sycący posiłek domowy.
średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjna kiełbasa z dziczyzny - domowy przepis na wędlinę z dzika. Dowiedz się jak przygotować, uwędzić i ugotować pyszną kiełbasę według sprawdzonej metody. Idealna dla miłośników dzikiego mięsa i domowych wyrobów.
średnie
90 min.
4 os.
Soczysty karp cytrynowy pieczony z warzywami - tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu. Aromatyczna marynata z cytryną i kolendrą nadaje rybie wyjątkowy smak. Idealne danie na świąteczny stół.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 7 lipca, 2025
średnie
90 min.
3 os.
Soczysta polędwica wieprzowa duszona w czerwonym winie, podana z kremowym puree dyniowym i wykwintnym sosem czekoladowym. Idealne połączenie słodko-pikantnych smaków na elegancki obiad.
średnie
90 min.
6 os.
Tradycyjne jesienne pieczonki z ziemniaków, kiełbasy i warzyw przygotowane w żeliwnym kociołku na ognisku. Aromatyczne danie warstwowe z dodatkiem przypraw, idealne na biesiadę pod gołym niebem.
średnie
90 min.
8 os.
Soczysta rolada z brzuszka wieprzowego z żurawiną moczoną w czerwonym winie. Idealne danie na ciepło lub jako wędlina na zimno. Łatwy przepis na wyraziste mięso pieczone w rękawie.
łatwe
90 min.
4 os.
Pyszna grecka zapiekanka z makaronem, mięsem i serem. Tradycyjne danie śródziemnomorskie przygotowane warstwowo i zapieczone do złocistej doskonałości. Idealne na rodzinny obiad.
trudne
90 min.
8 os.
Domowy pasztet jesienny z grzybami leśnymi i wątróbką. Tradycyjna receptura z dodatkiem włoszczyzny i aromatycznych przypraw. Idealne danie na chłodniejsze dni, które zachwyci smakoszy domowych wędlin.
łatwe
90 min.
6 os.
Soczyste pałki z kurczaka pieczone w marynacie czosnkowej z tymiankiem. Prosty przepis na chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku mięso prosto z piekarnika. Idealne na obiad lub kolację.
średnie
90 min.
4 os.
Delikatna duszona wątróbka wieprzowa naszpikowana słoniną, podana w kremowym sosie śmietanowym. Idealne danie obiadowe z ziemniakami i kiszoną kapustą. Prosty przepis na sycący posiłek domowy.
średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjna kiełbasa z dziczyzny - domowy przepis na wędlinę z dzika. Dowiedz się jak przygotować, uwędzić i ugotować pyszną kiełbasę według sprawdzonej metody. Idealna dla miłośników dzikiego mięsa i domowych wyrobów.
średnie
90 min.
4 os.
Soczysty karp cytrynowy pieczony z warzywami - tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu. Aromatyczna marynata z cytryną i kolendrą nadaje rybie wyjątkowy smak. Idealne danie na świąteczny stół.
średnie
90 min.
3 os.
Soczysta polędwica wieprzowa duszona w czerwonym winie, podana z kremowym puree dyniowym i wykwintnym sosem czekoladowym. Idealne połączenie słodko-pikantnych smaków na elegancki obiad.
