średnie
90 min.
4 os.
Tradycyjne dolmades - greckie gołąbki z liści winogron z ryżem, ziołami i warzywami. Proste w przygotowaniu, aromatyczne danie kuchni śródziemnomorskiej, idealne na obiad lub kolację.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 5 sierpnia, 2025
łatwe
80 min.
2 os.
Kremowe risotto z wiosennymi warzywami - brokułami, szparagami i groszkiem. Pyszne danie wzbogacone parmezanem i prażonymi orzeszkami pinii. Idealny pomysł na zdrowy, wegetariański obiad pełen smaku.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 18 lipca, 2025
Odkryj sprawdzone przepisy na idealny farsz do gołąbków z doskonałymi proporcjami składników. Poznaj klasyczne i alternatywne warianty, które sprawią, że Twoje gołąbki będą soczyste i aromatyczne.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 14 czerwca, 2025
Odkryj dolmę - tradycyjną potrawę z Bliskiego Wschodu i basenu Morza Śródziemnego. Poznaj etymologię nazwy, kulturowe znaczenie i różnice między dolmą a polskimi gołąbkami w liściach winogron.
średnie
90 min.
4 os.
Tradycyjne dolmades - greckie gołąbki z liści winogron z ryżem, ziołami i warzywami. Proste w przygotowaniu, aromatyczne danie kuchni śródziemnomorskiej, idealne na obiad lub kolację.
łatwe
80 min.
2 os.
Kremowe risotto z wiosennymi warzywami - brokułami, szparagami i groszkiem. Pyszne danie wzbogacone parmezanem i prażonymi orzeszkami pinii. Idealny pomysł na zdrowy, wegetariański obiad pełen smaku.
Odkryj sprawdzone przepisy na idealny farsz do gołąbków z doskonałymi proporcjami składników. Poznaj klasyczne i alternatywne warianty, które sprawią, że Twoje gołąbki będą soczyste i aromatyczne.
Odkryj dolmę - tradycyjną potrawę z Bliskiego Wschodu i basenu Morza Śródziemnego. Poznaj etymologię nazwy, kulturowe znaczenie i różnice między dolmą a polskimi gołąbkami w liściach winogron.