• Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 23 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    6 os.

    Tradycyjny bigos świąteczny - aromatyczne danie z kapusty kiszonej i mięsa, gotowane powoli z przyprawami i winem. Idealna propozycja na rodzinne spotkania i zimowe wieczory. Prosty przepis na klasykę polskiej kuchni.

  • medium

    średnie

    90 min.

    8 os.

    Pyszne gołąbki drobiowe w sosie pomidorowym - tradycyjne danie w nowej odsłonie. Delikatne mięso z ryżem zawinięte w liście kapusty, duszone i podane z kremowym sosem pomidorowym.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 29 czerwca, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    5 os.

    Tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami - pyszne danie z kiszonej kapusty i aromatycznych grzybów zawinięte w delikatne naleśniki. Idealne na obiad lub kolację w polskiej kuchni.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 18 lipca, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    8 os.

    Tradycyjne polskie gołąbki z mięsem i ryżem zawijane w liście kapusty. Domowy przepis na sycące danie obiadowe, gotowane w aromatycznym wywarze. Idealne na rodzinny obiad.

  • medium

    średnie

    90 min.

    5 os.

    Tradycyjne gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną - pyszne danie obiadowe w polskim stylu. Soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Idealne na rodzinny obiad lub świąteczny stół.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 22 lipca, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    4 os.

    Tradycyjny makaron z kapustą i grzybami - pyszne danie z długo gotowaną kapustą i namaczanymi grzybami. Idealne na obiad lub kolację, proste w przygotowaniu i pełne smaku.

  • easy

    łatwe

    90 min.

    8 os.

    Soczyste udka z kurczaka pieczone na kiszonej kapuście - tradycyjne danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Przygotowane z Przyprawą do kurczaka Knorr, pieczone do złocistej perfekcji w 180 stopniach.

  • easy

    łatwe

    90 min.

    8 os.

    Tradycyjne gołąbki z soczystym pieczonym karczkiem i ryżem, otulone liśćmi kapusty. Domowe danie pieczone w 180°C, podawane z kremowym sosem pieczarkowym i szczypiorkiem.

  • medium

    średnie

    90 min.

    4 os.

    Pyszna ryba pieczona na aromatycznej kiszonej kapuście z dodatkiem marchewki i ziemniaków. Proste danie jednogarnkowe, które zachwyca smakiem i jest idealne na rodzinny obiad.