• Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 9 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    90 min.

    6 os.

    Delikatna potrawka cielęca z marchewką i szparagami w kremowym sosie. Tradycyjny przepis na sycące danie, idealne z ryżem. Aromatyczne mięso duszone z warzywami i koperkiem.

  • medium

    średnie

    90 min.

    6 os.

    Tradycyjne ossobucco milanese - delikatna gicz cielęca duszona w winie i bulionie z dodatkiem pomidorów. Aromatyczne danie włoskie doprawione czosnkiem, cytryną i pomarańczą. Idealny przepis na wykwintny obiad.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 29 czerwca, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    6 os.

    Soczysta pieczeń cielęca naszpikowana słoniną, zapiekana z kolorowymi warzywami w aromatycznym bulionie. Delikatne mięso podane w zgrabnych plastrach - idealne danie obiadowe dla całej rodziny.

  • medium

    średnie

    90 min.

    4 os.

    Soczysta cielęcina z suszonymi śliwkami zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Eleganckie danie na specjalne okazje, łączące delikatne mięso z słodkimi owocami. Idealne z konfiturą żurawinową.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 12 sierpnia, 2025
    medium

    średnie

    90 min.

    8 os.

    Soczysta pieczeń cielęca z aromatycznym estragonem, przygotowana tradycyjną metodą marynowania i duszenia. Delikatne mięso w winnym sosie to klasyka polskiej kuchni na specjalne okazje.

  • easy

    łatwe

    90 min.

    4 os.

    Soczysta pieczona cielęcina z aromatycznymi pieczarkami i gnocci. Delikatne mięso, przyprawione i pieczone do perfekcji, podane z włoskimi kluseczkami i świeżą sałatą. Idealny obiad dla całej rodziny.

  • Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 12 maja, 2025

    Odkryj autentyczne ossobuco - wykwintną potrawę z Lombardii. Poznaj tradycyjną włoską sztukę przygotowania goleni cielęcej, której historia sięga XVIII wieku. Prawdziwa perła kuchni mediolańskiej.