- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 21 czerwca, 2025
łatwe
60 min.
6 os.
Tradycyjne szare kluchy z surowych ziemniaków - prosty przepis na pyszne kluski ziemniaczane z boczkiem i cebulką. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny, gotowe w 60 minut. Poznaj sekret idealnej konsystencji!
łatwe
60 min.
1 os.
Tradycyjne kluski z makiem - pyszny deser z mielonym makiem, bakaliami i cukrem. Proste w przygotowaniu, podawane na zimno. Idealne na wigilijny stół lub jako słodka przekąska w ciągu roku.
łatwe
60 min.
4 os.
Tradycyjne kluski śląskie dla dzieci - prosty przepis na pyszne, domowe kluski z surowych i gotowanych ziemniaków, podawane z zeszkloną cebulką. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny.
łatwe
60 min.
4 os.
Tradycyjne kluski śląskie z dodatkiem buraka - przepis na kolorowe, domowe kluski z charakterystycznym wgłębieniem. Idealne jako dodatek do obiadu, łatwe w przygotowaniu i pełne smaku.
średnie
60 min.
4 os.
Domowe szpecle - tradycyjne niemieckie kluski z mąki i jaj. Proste w przygotowaniu, podawane z zrumienioną bułką tartą i złocistą cebulką. Idealne jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.
łatwe
60 min.
6 os.
Tradycyjne szare kluchy z surowych ziemniaków - prosty przepis na pyszne kluski ziemniaczane z boczkiem i cebulką. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny, gotowe w 60 minut. Poznaj sekret idealnej konsystencji!
łatwe
60 min.
1 os.
Tradycyjne kluski z makiem - pyszny deser z mielonym makiem, bakaliami i cukrem. Proste w przygotowaniu, podawane na zimno. Idealne na wigilijny stół lub jako słodka przekąska w ciągu roku.
łatwe
60 min.
4 os.
Tradycyjne kluski śląskie dla dzieci - prosty przepis na pyszne, domowe kluski z surowych i gotowanych ziemniaków, podawane z zeszkloną cebulką. Idealne danie obiadowe dla całej rodziny.
łatwe
60 min.
4 os.
Tradycyjne kluski śląskie z dodatkiem buraka - przepis na kolorowe, domowe kluski z charakterystycznym wgłębieniem. Idealne jako dodatek do obiadu, łatwe w przygotowaniu i pełne smaku.
średnie
60 min.
4 os.
Domowe szpecle - tradycyjne niemieckie kluski z mąki i jaj. Proste w przygotowaniu, podawane z zrumienioną bułką tartą i złocistą cebulką. Idealne jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.