Wybierz danie
  • Przepisy, ZupyOpublikowano dnia: 1 lipca, 2025
    easy

    łatwe

    45 min.

    8 os.

    Tradycyjny żurek z białą kiełbasą i jajkiem - aromatyczna polska zupa idealna na każdą okazję. Szybki przepis na rozgrzewającą potrawę z majerankiem, zielem angielskim i liściem laurowym, doskonałą na zimowe wieczory.

  • Przepisy, ZupyOpublikowano dnia: 23 czerwca, 2025
    easy

    łatwe

    45 min.

    4 os.

    Tradycyjny żurek w chlebie - pyszna polska zupa podana w chlebowej miseczce. Idealna na wielkanocny stół i rodzinne uroczystości. Łatwy przepis z kiełbasą, boczkiem i jajkiem, który zachwyci gości swoim wyjątkowym smakiem i oryginalną prezentacją.

  • Przepisy, ZupyOpublikowano dnia: 13 lipca, 2025
    easy

    łatwe

    45 min.

    8 os.

    Tradycyjny żurek na wędzonce - aromatyczna polska zupa z wyrazistym smakiem wędzonych kości, przypraw i ziół. Idealna na święta i codzienny obiad, podawana z jajkiem i ziemniakami. Szybki przepis na rozgrzewającą zupę.

  • Przepisy, ZupyOpublikowano dnia: 24 lipca, 2025
    easy

    łatwe

    45 min.

    3 os.

    Tradycyjny staropolski żurek z borowikami i podgrzybkami, wzbogacony szalotką, białym winem i aromatycznym majerankiem. Klasyczna polska zupa w prostej wersji, idealna na rodzinny obiad lub świąteczny stół.

  • easy

    łatwe

    45 min.

    4 os.

    Tradycyjny polski żurek z aromatycznym chrzanem i kminkiem - idealna zupa na wielkanocny stół lub codzienny obiad. Pełen smaku, przygotowany na wyrazistym wywarze z dodatkiem śmietany i ziół.

  • easy

    łatwe

    45 min.

    6 os.

    Tradycyjny polski żurek z pieczarkami, białą kiełbasą i jajkiem na twardo. Aromatyczna zupa na wywarze warzywnym, doprawiona majerankiem i chrzanem. Idealne danie na wielkanocny stół lub codzienny obiad.

  • Przepisy, ZupyOpublikowano dnia: 23 lipca, 2025
    medium

    średnie

    45 min.

    8 os.

    Tradycyjny wielkanocny żurek na serwatce z dodatkiem wędzonki, boczku i aromatycznych przypraw. Kremowa, rozgrzewająca zupa idealna na świąteczny stół, podawana z jajkami i kiełbasą.