łatwe
120 min.
10 os.
Tradycyjna rolada makowa z drożdżowego ciasta - pyszny deser z bogatym nadzieniem z maku, bakalii i miodu. Idealna na święta i rodzinne spotkania. Łatwy przepis na domowy makowiec w formie rolady.
łatwe
90 min.
5 os.
Tradycyjna ryba po grecku - smażone filety w panierce, duszone z cebulą i warzywami w aromatycznym sosie pomidorowym. Doskonała na obiad lub jako danie świąteczne. Prosta i pełna smaku.
średnie
90 min.
6 os.
Pyszne ciasto makowe z kremem budyniowym i polewą czekoladową. Delikatne blaty makowe przełożone konfiturą i masą budyniową, udekorowane kokosem i żurawiną. Idealne na świąteczny stół lub rodzinne spotkanie.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 27 maja, 2025
łatwe
90 min.
4 os.
Pyszna miruna zapiekana w kremowym sosie serowym z warstwami ziemniaków i cebuli. Domowe danie rybne z piekarnika, idealne na rodzinny obiad. Łatwy przepis na sycącą zapiekankę.
średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjny karp faszerowany w galarecie - wykwintne danie świąteczne z delikatnym farszem z bułki, migdałów i rodzynek, podane w aromatycznej galarecie. Idealne na wyjątkowe okazje i wigilijny stół.
średnie
90 min.
4 os.
Soczysty karp cytrynowy pieczony z warzywami - tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu. Aromatyczna marynata z cytryną i kolendrą nadaje rybie wyjątkowy smak. Idealne danie na świąteczny stół.
średnie
90 min.
4 os.
Tradycyjna zupa rybna z chlebem i sandaczem, gotowana na wywarze z warzyw i przypraw. Domowe danie pełne smaku, idealne na obiad. Prosta w przygotowaniu, aromatyczna potrawa z dodatkiem kopru.
średnie
90 min.
7 os.
Tradycyjny przepis na szczupaka faszerowanego - eleganckie danie rybne idealne na specjalne okazje. Delikatne mięso z warzywami, zawinięte w skórę ryby i podane na zimno jako wykwintna przekąska.
- Dania główne, PrzepisyOpublikowano dnia: 8 czerwca, 2025
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.
łatwe
120 min.
10 os.
Tradycyjna rolada makowa z drożdżowego ciasta - pyszny deser z bogatym nadzieniem z maku, bakalii i miodu. Idealna na święta i rodzinne spotkania. Łatwy przepis na domowy makowiec w formie rolady.
łatwe
90 min.
5 os.
Tradycyjna ryba po grecku - smażone filety w panierce, duszone z cebulą i warzywami w aromatycznym sosie pomidorowym. Doskonała na obiad lub jako danie świąteczne. Prosta i pełna smaku.
średnie
90 min.
6 os.
Pyszne ciasto makowe z kremem budyniowym i polewą czekoladową. Delikatne blaty makowe przełożone konfiturą i masą budyniową, udekorowane kokosem i żurawiną. Idealne na świąteczny stół lub rodzinne spotkanie.
łatwe
90 min.
4 os.
Pyszna miruna zapiekana w kremowym sosie serowym z warstwami ziemniaków i cebuli. Domowe danie rybne z piekarnika, idealne na rodzinny obiad. Łatwy przepis na sycącą zapiekankę.
średnie
90 min.
8 os.
Tradycyjny karp faszerowany w galarecie - wykwintne danie świąteczne z delikatnym farszem z bułki, migdałów i rodzynek, podane w aromatycznej galarecie. Idealne na wyjątkowe okazje i wigilijny stół.
średnie
90 min.
4 os.
Soczysty karp cytrynowy pieczony z warzywami - tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu. Aromatyczna marynata z cytryną i kolendrą nadaje rybie wyjątkowy smak. Idealne danie na świąteczny stół.
średnie
90 min.
4 os.
Tradycyjna zupa rybna z chlebem i sandaczem, gotowana na wywarze z warzyw i przypraw. Domowe danie pełne smaku, idealne na obiad. Prosta w przygotowaniu, aromatyczna potrawa z dodatkiem kopru.
średnie
90 min.
7 os.
Tradycyjny przepis na szczupaka faszerowanego - eleganckie danie rybne idealne na specjalne okazje. Delikatne mięso z warzywami, zawinięte w skórę ryby i podane na zimno jako wykwintna przekąska.
Odkryj tradycyjne polskie potrawy z makiem, ich bogatą historię i symbolikę kulturową. Poznaj, jak ten wyjątkowy składnik od średniowiecza kształtuje polską kuchnię świąteczną i codzienną.