Składniki:

Pieprz

1 łyżeczka

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

1 sztuka

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

1 sztuka

Sos sojowy ciemny

3 łyżki

Olej (do smażenia)

2 łyżki

Polędwica cielęca

500 gramów

Makaron razowy

1 opakowanie

easy

łatwe

15 min.

2 os.

Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować makaron według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Pociąć polędwicę na plastry, umieścić w misce i zalać sosem sojowym. Na patelni podgrzać olej i obsmażyć polędwicę. Po przyrumienieniu z jednej strony posypać pokruszoną Mini Kostką Czosnek Knorr i krótko smażyć z drugiej strony.

Krok 3

Przenieść mięso na talerz. Makaron wsypać na patelnię i połączyć z sosem, który powstał podczas pieczenia mięsa.

Krok 4

Makaron ułożyć na talerzu, rozłożyć mięso. Oprószyć świeżo zmielonym zielonym pieprzem i Mini kostką Pietruszka Knorr.

Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym

Delikatne polędwiczki cielęce otulone aromatem zielonego pieprzu i podane na pełnoziarnistym makaronie to propozycja, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. To danie, w którym kruchość mięsa idealnie komponuje się z nutą pikanterii zielonego pieprzu, a wszystko to dopełnia sycący makaron razowy, który dostarcza cennych składników odżywczych.

Dla kogo?

Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu to doskonała propozycja dla osób ceniących sobie szybkie, a jednocześnie wykwintne dania. Połączenie delikatnego mięsa z aromatycznymi przyprawami i pełnoziarnistym makaronem zadowoli zarówno miłośników klasycznej kuchni, jak i osoby dbające o zbilansowaną dietę.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

To danie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i na kolację w gronie przyjaciół. Elegancki wygląd i wyrafinowany smak sprawiają, że polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu mogą być także doskonałą propozycją na romantyczną kolację we dwoje, kiedy chcesz zaimponować bliskiej osobie swoimi kulinarnymi umiejętnościami.

Czy wiesz, że?

Zielony pieprz to tak naprawdę niedojrzałe owoce pieprzu, które mają łagodniejszy i bardziej świeży aromat niż czarny pieprz. Dodaje on potrawie subtelnej pikanterii i charakterystycznego, lekko cytrusowego posmaku, który idealnie komponuje się z delikatnym mięsem cielęcym.

Dla urozmaicenia

Możesz wzbogacić danie dodając do sosu odrobinę śmietanki lub białego wina, które nada potrawie kremowej konsystencji. Świetnym dodatkiem będą także grillowane warzywa sezonowe lub garść świeżych ziół, takich jak rozmaryn czy tymianek.

Zostaw komentarz