Składniki:
Piersi z kurczaka
400 gramów
Tabasco
1 mililitr
Jogurt
50 mililitrów
Olej roślinny
100 mililitrów
Majonez Hellmann's Babuni
50 mililitrów
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
1 opakowanie
średnie
15 min.
4 os.
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka potnij w paski o szerokości 1 centymetra i posyp dokładnie Fixem Knorr.
Krok 2
Piersi przyrumień na złocisty kolor, umieść na papierowym ręczniku, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Sporządź dip, łącząc zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr z majonezem i jogurtem. Aby wzmocnić smak, dodaj do dipu kilka kropel tabasco i serwuj danie.
Paluszki z kurczaka – prosty przepis na pyszny posiłek
Chrupiące paluszki z kurczaka to doskonała propozycja na szybki obiad lub przekąskę. Piersi z kurczaka pokrojone w paski o grubości 1 centymetra, dokładnie oprószone Fixem Knorr i obsmażone na złoty kolor, zachwycą każdego swoim smakiem i prostotą przygotowania.
Dla kogo?
Paluszki z kurczaka to danie, które pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci. Jest to idealna propozycja dla osób ceniących sobie szybkie, a jednocześnie smaczne posiłki. Dzięki prostemu przepisowi, nawet początkujący kucharze poradzą sobie z przygotowaniem tego dania.
Na jaką okazję?
Ten przepis sprawdzi się na niemal każdą okazję – od codziennego obiadu, przez kolację z przyjaciółmi, po domowe przyjęcie. Paluszki z kurczaka można podać jako główne danie lub jako apetyczną przekąskę podczas spotkań towarzyskich.
Czy wiesz, że?
Kluczem do idealnych paluszków z kurczaka jest odpowiednie odsączenie ich z tłuszczu po smażeniu. Użyj do tego papierowych ręczników, a danie będzie lżejsze i zdrowsze. Dip przygotowany z sosu z opakowania Fixu Knorr, majonezu i jogurtu naturalnego doskonale podkreśli smak mięsa.
Dla urozmaicenia
Paluszki z kurczaka możesz podać na wiele sposobów. Świetnie komponują się ze świeżą sałatą i posiekanym szczypiorkiem. Jako dodatki sprawdzą się również pieczone w ziołach ziemniaki, ryż lub lekka surówka z marchewki i pomarańczy. Dla bardziej wyrazistego smaku dipu, dodaj kilka kropel tabasco i szczyptę pieprzu.