Składniki:

Pierś indyka

500 gramów

Jajka

2 sztuki

Oliwa

2 łyżki

Bułka tarta

2 łyżki

Jogurt naturalny

100 mililitrów

Ząbek czosnku

1 sztuka

Sól

1 szczypta

Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr

1 sztuka

medium

średnie

45 min.

4 os.

Nuggetsy z sosem meksykańskim

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso potnij na cienkie paski. Zanurz w rozbitym jajku, a potem w panierce Knorr.

Krok 2

Umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia i zapiekaj 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

W miseczce połącz sos meksykański z keczupem. W innej miseczce zmieszaj jogurt z posiekanym czosnkiem i solą.

Domowe Nuggetsy z Sosem Meksykańskim

Chrupiące na zewnątrz, soczyste w środku nuggetsy z pikantnym sosem meksykańskim to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Delikatne paski mięsa otulone złocistą panierką Knorr tworzą idealną kompozycję z wyrazistym sosem.

Dla kogo?

Nuggetsy z sosem meksykańskim to doskonała propozycja dla całej rodziny. Dzieci pokochają ich chrupiącą panierkę, a dorośli docenią głębię smaku i możliwość doprawienia dania według własnych upodobań. To również świetna opcja dla osób, które cenią sobie szybkie, ale pełnowartościowe posiłki.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Ten przepis sprawdzi się zarówno podczas nieformalnego spotkania z przyjaciółmi, jak i jako przekąska na wieczór filmowy. Nuggetsy można przygotować wcześniej i podgrzać tuż przed podaniem, co czyni je idealnym rozwiązaniem na spontaniczne przyjęcia czy domowe imprezy.

Czy wiesz o tym?

Panierka Knorr nadaje nuggetsem nie tylko chrupkości, ale również wzbogaca ich smak o starannie dobrane przyprawy. Pieczenie zamiast smażenia znacząco zmniejsza kaloryczność dania, czyniąc je zdrowszą alternatywą dla klasycznych fast foodów.

Dla urozmaicenia

Spróbuj podać nuggetsy z różnymi dipami – obok pikantnego sosu meksykańskiego i orzeźwiającego jogurtu z czosnkiem, świetnie sprawdzi się również sos barbecue, miodowo-musztardowy lub słodko-kwaśny. Możesz też eksperymentować z rodzajem mięsa, używając indyka, kurczaka lub nawet tofu dla wersji wegetariańskiej.

Zostaw komentarz