Składniki:

Cebula

1 sztuka

Olej

2 łyżki

Pieprz

1 szczypta

Pieczarki

500 gramów

Sól

1 szczypta

Naleśniki

8 sztuk

Ser żółty starty

200 gramów

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Naleśniki z pieczarkami i serem

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój na cienkie plasterki, wrzuć do garnka, wsyp sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu. Kiedy odparują wodę, dopraw przyprawą maggi.

Krok 2

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Wymieszaj z uduszonymi pieczarkami. Dopraw do smaku.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj po całej powierzchni i złóż w rulonik.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, umieść w nim naleśniki z nadzieniem. Na wierzchu posyp serem żółtym.

Krok 5

Umieść w rozgrzanym do około 160 stopni piekarniku i piecz przez około 20-25 minut bez nakrycia.

Naleśniki z pieczarkami i serem – klasyk w nowej odsłonie

Aromatyczne naleśniki z pieczarkami i serem to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Delikatne ciasto naleśnikowe w połączeniu z soczystym farszem pieczarkowym i zapiekanym serem tworzy harmonijną kompozycję smaków, która przeniesie Cię w kulinarną podróż pełną przyjemności.

Dla kogo?

Te pyszne naleśniki to idealna propozycja zarówno dla wegetarian, jak i miłośników klasycznej kuchni polskiej. Danie sprawdzi się doskonale jako pełnowartościowy obiad dla całej rodziny. Dzięki prostemu wykonaniu i dostępnym składnikom, każdy może przygotować ten przysmak we własnej kuchni, niezależnie od kulinarnego doświadczenia.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Naleśniki z pieczarkami i serem świetnie sprawdzą się na niedzielny obiad, ale również jako pomysł na szybką kolację w środku tygodnia. To także doskonała propozycja na spotkanie z przyjaciółmi czy rodzinny posiłek. Zapiekane w piekarniku nabierają wyjątkowego charakteru, który zachwyci Twoich gości.

Czy wiesz o tym?

Pieczarki to nie tylko smaczny składnik, ale również źródło cennych składników odżywczych. Zawierają witaminy z grupy B, potas oraz błonnik. Połączenie ich z nabiałem tworzy pełnowartościowy posiłek, który dostarcza organizmowi niezbędnych składników odżywczych.

Dla urozmaicenia

Możesz wzbogacić farsz dodając posiekane zioła – tymianek lub rozmaryn świetnie podkreślą smak pieczarek. Dla bardziej wyrazistego smaku, wypróbuj różne rodzaje serów – pleśniowy, wędzony lub kozi nadadzą potrawie niepowtarzalnego charakteru. Możesz również podać naleśniki z lekkim sosem śmietanowym z dodatkiem czosnku.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Zostaw komentarz

image_pdfZapisz jako PDF