Składniki:

Stek wołowy z rostbefu

200 gramów

Sos sałatkowy grecki Knorr

1 opakowanie

Fasola czerwona z puszki

150 gramów

Kukurydza z puszki

150 gramów

Pomidory

3 sztuki

Cebula

1 sztuka

Papryka czerwona

1 sztuka

Papryczka marynowana Jalapeno

1 sztuka

Kolendra świeża

1 pęczek

Sok z limonki

3 łyżki

Sos Tabasco, kilka kropel do smaku

Oliwa z oliwek

4 łyżki

Sól

1 szczypta

Pieprz

1 szczypta

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Meksykańska sałatka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę osusz ręcznikiem papierowym i skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso przyrządź na grillu lub domowej patelni grillowej. Steka ostudź i pokrój w paski.

Krok 2

Sporządź sos – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, Tabasco oraz oliwą.

Krok 3

Paprykę, pomidory i cebulę pokrój w kostkę, fasolę oraz kukurydzę odcedź. Kolendrę posiekaj grubo.

Krok 4

Warzywa przenieś do miski, dodaj papryczki Jalapeno, sos i kolendrę, po czym wymieszaj. Sałatkę umieść w salaterence lub na półmisku. Na wierzch sałatki ułóż pokrojone mięso, powbijaj nachosy i serwuj.

Meksykańska sałatka z grillowaną wołowiną

Odkryj smak Meksyku w swojej kuchni! Nasza meksykańska sałatka z grillowaną wołowiną to prawdziwa eksplozja kolorów i smaków. Soczyste kawałki wołowiny, grillowane do perfekcji, spotykają się z mieszanką świeżych warzyw, tworząc danie, które zachwyci każdego miłośnika kuchni Tex-Mex.

Dla kogo?

Ta sałatka to idealny wybór dla osób ceniących wyraziste smaki i zdrowe składniki. Połączenie chrupiących warzyw, delikatnej wołowiny i pikantnego sosu zadowoli zarówno miłośników mięsnych potraw, jak i fanów kolorowych, lekkich dań. Dzięki zawartości białka z wołowiny i fasoli, sałatka doskonale nasyci i dostarczy cennych składników odżywczych.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Meksykańska sałatka sprawdzi się idealnie na letnie grillowanie, spotkanie z przyjaciółmi czy rodzinną kolację. Jej efektowny wygląd i intensywny smak uczyni z niej gwiazdę każdego stołu. To również świetna propozycja na lunch następnego dnia po grillowaniu, gdy zostanie Ci grillowana wołowina.

Czy wiesz, że?

Kuchnia meksykańska słynie z umiejętnego łączenia świeżych składników z intensywnymi przyprawami. Kolendra, będąca ważnym składnikiem tej sałatki, jest jednym z najbardziej charakterystycznych ziół dla kuchni meksykańskiej, nadającym potrawom niepowtarzalny, orzeźwiający aromat.

Dla urozmaicenia

Możesz modyfikować ostrość sałatki, dostosowując ilość Tabasco i papryczek Jalapeno. Jeśli lubisz kremowe dodatki, świetnie sprawdzi się awokado lub odrobina kwaśnej śmietany na wierzchu. Domowe nachosy możesz zastąpić gotowymi lub podać sałatkę z ciepłymi tortillami.

Zostaw komentarz