Składniki:

Mięso mielone wołowe

400 gramów

Fix Gulasz węgierski Knorr

1 opakowanie

Pieczarki

200 gramów

Groszek zielony z puszki

200 gramów

Śmietana 18%

100 mililitrów

Posiekana natka pietruszki

2 łyżki

Pieprz czarny mielony

1 szczypta

Olej

Sól

1 szczypta

Woda

400 mililitrów

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Klopsiki z groszkiem i pieczarkami

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso lekko solą i pieprzem, następnie uformuj niewielkie klopsiki.

Krok 2

Obsmaż na gorącym tłuszczu klopsy i pieczarki.

Krok 3

Odcedź groszek i wsyp go do klopsów razem z natką.

Krok 4

Na koniec połącz Fix Gulasz Knorr ze śmietanką i 400 mililitrami wody, wlej do reszty i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Serwuj.

Klopsiki z groszkiem i pieczarkami – domowy obiad pełen smaku

Delikatne klopsiki w kremowym sosie z dodatkiem groszku i pieczarek to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. To danie, w którym każdy składnik doskonale komponuje się z pozostałymi, tworząc harmonijną całość smaków.

Dla kogo?

Klopsiki z groszkiem i pieczarkami to idealna propozycja dla całej rodziny. Dzieci pokochają soczyste klopsiki, a dorośli docenią głębię smaku kremowego sosu. To także świetna opcja dla zabieganych osób, które cenią sobie szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie pełnowartościowe posiłki.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

To danie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i na nieformalną kolację z przyjaciółmi. Podane z purée ziemniaczanym lub świeżym pieczywem stanie się sycącym posiłkiem, który z pewnością zaspokoi głód i dostarczy niezbędnych składników odżywczych.

Czy wiesz o tym?

Połączenie mięsa mielonego z groszkiem to nie tylko smaczny, ale i pożywny duet. Groszek dostarcza błonnika i białka roślinnego, a pieczarki zawierają cenne witaminy z grupy B oraz selen. Dzięki Fixowi Gulasz Knorr sos zyskuje idealną konsystencję i głęboki smak bez konieczności długiego gotowania.

Dla urozmaicenia

Możesz eksperymentować z rodzajem mięsa – sprawdzi się zarówno wieprzowina, jak i drób czy wołowina. Dla bardziej wyrazistego smaku dodaj do klopsików odrobinę czosnku lub startego parmezanu. Danie możesz również wzbogacić o inne warzywa, np. marchewkę lub kukurydzę.

Zostaw komentarz