Składniki:

Fasolka szparagowa

50 dekagramów

Cebula

1 sztuka

Masło

2 łyżki

Marchew

1 sztuka

Ziemniak

1 sztuka

Sól

3 szczypty

Pieprz

1 szczypta

Tymianek

1 szczypta

Fix Gulasz węgierski Knorr

1 łyżka

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Gulasz warzywny z fasolką

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę sortujemy, odcinamy końcówki, tniemy na kawałki. Marchewkę obieramy i kroimy na kawałki. Ziemniaka obieramy i siekamy w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle. Warzywa wsypujemy do cebuli, podsmażamy moment, zalewamy szklanką wody, wsypujemy przyprawy i dusimy 15 min.

Krok 3

Przyprawiamy według gustu.

Gulasz warzywny z fasolką – prosty przepis na pełen smaku obiad

Gulasz warzywny z fasolką to doskonała propozycja na sycący, rozgrzewający posiłek. Soczysta fasolka szparagowa w połączeniu z marchewką, ziemniakami i aromatyczną cebulą tworzy harmonijną kompozycję smaków. Duszenie warzyw na maśle wydobywa ich naturalny aromat, a odpowiednio dobrane przyprawy dopełniają całości.

Dla kogo?

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Gulasz warzywny to idealna propozycja dla wegetarian, osób na diecie oraz wszystkich, którzy cenią sobie proste, domowe dania. Bogactwo warzyw dostarcza cennych witamin i składników odżywczych, co czyni ten gulasz doskonałym wyborem dla całej rodziny, również dla najmłodszych.

Na jaką okazję?

Sprawdzi się jako szybki obiad w ciągu tygodnia, gdy czasu na gotowanie jest niewiele. Możesz przygotować większą porcję i odgrzewać przez kolejne dni – gulasz warzywny z czasem nabiera jeszcze więcej smaku! To także świetna propozycja na chłodniejsze dni, gdy potrzebujemy czegoś rozgrzewającego.

Czy wiesz, że?

Fasolka szparagowa to skarbnica błonnika, witaminy C oraz potasu. Gotowanie jej z ziemniakami i marchewką tworzy pełnowartościowy posiłek, który dostarcza kompletu niezbędnych składników odżywczych. Tradycyjnie gulasz kojarzy się z mięsem, ale warzywna wersja zyskuje coraz większą popularność.

Dla urozmaicenia

Możesz wzbogacić gulasz o czerwoną paprykę, cukinię lub groszek. Dla bardziej wyrazistego smaku dodaj świeże zioła – tymianek lub rozmaryn. Jeśli nie jesteś wegetarianinem, gulasz świetnie komponuje się z grillowanym kurczakiem lub indykiem.

Zostaw komentarz