Składniki:

Polędwiczka wieprzowa

50 dekagramów

Fix Schab a'la stroganoff Knorr

1 opakowanie

Cebula szalotka

2 sztuki

Pieczarki

30 dekagramów

Puszka groszku zielonego

1 sztuka

Śmietana

500 mililitrów

Konserwowa papryka czerwona

1 sztuka

Olej

2 łyżki

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przepłucz, potnij w paski i przysmaż na oleju.

Krok 2

Wrzuć cebule pocięte w piórka, paprykę pociętą w paski oraz kawałki z pieczarek. Całość smaż przez kilka minut.

Krok 3

Wsyp odcedzony groszek. Fix Knorr połącz ze śmietaną. Dodaj do mięsa z warzywami, doprowadź do wrzenia ciągle mieszając. Serwuj gdy tylko sos zgęstnieje.

Aromatyczny gulasz mięsno-pieczarkowy

Delikatne kawałki mięsa otulone aksamitnym sosem, soczyste pieczarki i słodki groszek – ten gulasz mięsno-pieczarkowy to prawdziwa uczta dla podniebienia! Mięso pokrojone w paski, podsmażone na oleju do złocistego koloru, nabiera głębi smaku w połączeniu z chrupiącą cebulą i kolorową papryką. Całość dopełnia kremowy sos na bazie Fixu Knorr i śmietany, który idealnie łączy wszystkie składniki w harmonijną całość.

Dla kogo?

Gulasz mięsno-pieczarkowy to doskonała propozycja dla całej rodziny. Dzieci pokochają jego łagodny, kremowy smak, a dorośli docenią bogactwo aromatów i sycący charakter. To także świetna opcja dla zapracowanych osób, które cenią sobie szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie pełnowartościowe dania.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Idealny na codzienny obiad, ale sprawdzi się również podczas nieformalnych spotkań z przyjaciółmi. Gulasz można przygotować wcześniej – jego smak staje się jeszcze lepszy po odgrzaniu. Podany z kaszą, ryżem lub ziemniakami stanowi kompletny posiłek, który zadowoli nawet najbardziej wymagających gości.

Czy wiesz, że?

Pieczarki to nie tylko smaczny dodatek, ale także źródło cennych składników odżywczych. Zawierają witaminy z grupy B, potas i selen. Łączenie ich z mięsem to nie tylko kulinarna tradycja, ale także sposób na wzbogacenie dania o dodatkowe wartości odżywcze.

Dla urozmaicenia

Możesz eksperymentować z rodzajem mięsa – równie dobrze sprawdzi się wołowina, wieprzowina jak i drób. Dla bardziej wyrazistego smaku dodaj odrobinę wędzonej papryki lub łyżeczkę musztardy. Wersja wegetariańska z podwójną porcją pieczarek i dodatkiem cukinii również zachwyci smakiem!

Zostaw komentarz