Składniki:

Ziemniaki

Pieprz

Bulion warzywny Knorr

2 sztuki

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

1 sztuka

Jogurt naturalny lub śmietana

easy

łatwe

45 min.

2 os.

Gotowane ziemniaki w sosie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Nieznacznie ochłodzone ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Jogurt przypraw pieprzem i pokruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Ziemniaki polej sosem bez mieszania. Wszystko serwuj na dużym półmisku. Wskazówka: Ziemniaki możesz również podgrzać w piekarniku.

Ziemniaki w aromatycznym sosie czosnkowym

Odkryj prostotę i wyrazisty smak ziemniaków w sosie czosnkowym! To danie, które zachwyca swoją prostotą, a jednocześnie dostarcza niezapomnianych doznań smakowych. Obrane ziemniaki gotujemy w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr, co nadaje im głębszy smak już na etapie gotowania. Po lekkim schłodzeniu kroimy je w równą kostkę, tworząc idealną bazę pod aromatyczny sos.

Dla kogo?

Danie idealne dla miłośników prostej, domowej kuchni. Ziemniaki w sosie czosnkowym sprawdzą się jako dodatek do obiadu dla całej rodziny – zarówno dzieci, jak i dorośli docenią ich kremową konsystencję i wyrazisty smak. To także świetna propozycja dla zabieganych osób, które cenią sobie szybkie i sycące posiłki.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Ziemniaki w sosie czosnkowym sprawdzą się jako codzienny dodatek do obiadu, ale również jako samodzielne danie na kolację. Podane na dużym półmisku mogą stanowić atrakcyjną przystawkę podczas nieformalnych spotkań z przyjaciółmi czy rodzinnego grilla.

Czy wiesz o tym?

Jogurt naturalny używany w sosie nie tylko nadaje kremową konsystencję, ale także dostarcza cennych probiotyków i białka. Połączenie jogurtu z Mini kostką Czosnek Knorr tworzy idealnie zbalansowany sos, który podkreśla smak ziemniaków bez ich przykrywania.

Dla urozmaicenia

Ziemniaki możesz podgrzać w piekarniku, co nada im lekko chrupiącą skórkę i głębszy smak. Spróbuj też dodać do sosu posiekany koperek lub szczypiorek dla świeżości, a dla bardziej wyrazistego smaku – odrobinę tartego parmezanu.

Zostaw komentarz