Składniki:

Cebula

1 sztuka

Bulionetka wołowa Knorr

1 sztuka

Oliwa

2 łyżki

Pieprz cayenne

2 szczypty

Papryka

1 łyżeczka

Mięso mielone wołowe

40 dekagramów

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

1 sztuka

Pomidory w puszce

1 opakowanie

Fasola czerwona w puszce

1 opakowanie

easy

łatwe

60 min.

4 os.

Farsz do burrito

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy drobno, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz mięso mielone wołowe. Obsmażamy dokładnie przy dużym ogniu.

Krok 2

Redukujemy ogień, wsypujemy pomidory z puszki, Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr, Bulionetkę Bulion wołowy Knorr. Dodajemy przyprawy - paprykę ostrą oraz pieprz cayenne i podsmażamy, aż farsz stanie się gęsty.

Krok 3

Przy końcu smażenia wsypujemy paprykę słodką. Łączymy z odcedzoną fasolą.

Krok 4

Przygotowany farsz nakładamy na ciepłe tortille, zwijamy i serwujemy natychmiast, lub umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 20 min. w temperaturze 180 stopni. (farsz wystarcza na około 8 tortilli)

Domowe Burrito z Soczystym Farszem Wołowym

Nasze domowe burrito to prawdziwa fiesta smaków! Soczyste mięso wołowe, aromatyczne przyprawy i kremowa fasola tworzą farsz, który zachwyci każdego miłośnika kuchni meksykańskiej. Przygotowanie jest proste, a efekt spektakularny.

Dla kogo?

Ten przepis idealnie sprawdzi się zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i dla singli. Możesz przygotować większą porcję farszu i wykorzystać go w ciągu kilku dni. Dzięki połączeniu mięsa wołowego z warzywami i fasolą, danie jest pełnowartościowe i sycące. Poziom ostrości możesz dostosować do swoich preferencji.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Burrito to świetny pomysł na nieformalne spotkanie z przyjaciółmi, sobotni obiad rodzinny czy nawet imprezę w meksykańskim stylu. Możesz przygotować farsz wcześniej, a przed podaniem tylko podgrzać tortille i pozwolić gościom samodzielnie komponować swoje burrito.

Czy wiesz, że?

Tradycyjne burrito pochodzi z północnego Meksyku, a jego nazwa oznacza „osiołek” – prawdopodobnie dlatego, że zawinięta tortilla przypomina tobołki, które nosiły te zwierzęta. W naszej wersji Bulionetka Knorr nadaje farszu głęboki, wołowy smak, a Mini kostki Czosnek Knorr zapewniają idealny aromat bez konieczności obierania i siekania świeżego czosnku.

Dla urozmaicenia

Możesz podać burrito z dodatkami: guacamole, kwaśną śmietaną, salsą pomidorową lub startym serem. Jeśli lubisz eksperymentować, dodaj do farszu kukurydzę, czarne oliwki lub świeżą kolendrę. Wersja zapiekana z serem na wierzchu to świetna alternatywa dla klasycznego burrito.

Zostaw komentarz