Składniki:

Mieszane mielone mięso

600 gramów

Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr

1 sztuka

Ząbki czosnku

3 sztuki

Cebula

2 sztuki

Kajzerka

1 sztuka

Mleko

0.5 szklanki

Majonez

3 łyżki

Jogurt

3 łyżki

Olej do smażenia

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Domowy kebab

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę zalej mlekiem, gdy zmięknie wyciśnij. Cebulę drobno posiekaj, dodaj do mielonego mięsa wraz z kajzerką.

Krok 2

Czosnek przepuść przez praskę i także dodaj do mięsa razem z przyprawą z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr.

Krok 3

Wymieszaj starannie masę mięsną i uformuj podłużne kotlety.

Krok 4

Umieść na gorącym oleju i smaż do zrumienienia.

Krok 5

Sos z opakowania Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr połącz z majonezem i jogurtem. Serwuj do kebaba.

Domowy Kebab – Smaczna Alternatywa dla Fastfoodu

Kto powiedział, że kebab to tylko uliczna przekąska? Przygotuj własną wersję tego popularnego dania w zaciszu swojej kuchni! Nasze domowe kebaby to soczyste kotlety z mielonego mięsa, doprawione aromatyczną mieszanką przypraw Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr. Delikatnie pikantne, idealnie wysmażone na rumiano, z kremowym sosem czosnkowym – to połączenie, któremu trudno się oprzeć.

Dla kogo?

Domowy kebab to propozycja dla całej rodziny. Szczególnie spodoba się miłośnikom szybkich, mięsnych dań z charakterem. To również świetna opcja dla osób, które lubią fastfoodowe smaki, ale preferują kontrolować składniki swoich posiłków. Przygotowując kebab w domu, masz pewność, że używasz świeżych i jakościowych produktów.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Kebab sprawdzi się jako pomysł na szybki obiad w środku tygodnia, ciepłą kolację czy nawet lunch do pracy. To także doskonała propozycja na nieformalne spotkanie z przyjaciółmi lub rodzinny posiłek w weekend. Możesz przygotować większą porcję mięsa i pozwolić każdemu skomponować własną wersję kebaba z ulubionymi dodatkami.

Czy wiesz, że…?

Kebab domowy jest znacznie bardziej wszechstronny niż jego fastfoodowy odpowiednik. Możesz go podawać nie tylko w picie czy tortilli, ale również jako główny składnik pełnowartościowego obiadu z ziemniakami i sałatką. Domowa wersja zawiera mniej tłuszczu i soli, a więcej świeżych warzyw, co czyni ją zdrowszą alternatywą dla kebaba z budki.

Dla urozmaicenia

Eksperymentuj z dodatkami! Oprócz klasycznego sosu czosnkowego, spróbuj podać kebab z sosem pomidorowym, barbecue lub tysiąca wysp. Wzbogać go o różne rodzaje sera – żółty, feta czy mozzarella. Dodaj grillowane warzywa, świeżą rukolę lub roszponkę, a otrzymasz zupełnie nowe doznania smakowe.

Zostaw komentarz