Składniki:

Pierś z kurczaka

1 sztuka

Fix Do potraw chińskich Knorr

1 opakowanie

Ząbki czosnku

3 sztuki

Cebula czerwona

2 sztuki

Papryka

1 sztuka

Kiełki sojowe z puszki

1 opakowanie

Oliwa z oliwek

1 łyżeczka

Imbir

Sos sojowy

Zielony groszek mrożony

80 gramów

Kapusta pekińska

0.5 sztuki

Woda

300 mililitrów

easy

łatwe

60 min.

2 os.

Chińszczyzna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potnij kurczaka na małe paski, potem dodaj sos sojowy, wsyp posiekany imbir i czosnek. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Cebulę, paprykę oraz kapustę pekińską potnij w paski.

Krok 3

Mięso razem z marynatą umieść na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Po paru minutach smażenia, gdy mięso się zrumieni dodaj warzywa i kontynuuj smażenie wszystkiego.

Krok 5

Wymieszaj fix Knorr z 300 mililitrami wody.

Krok 6

Wlej Fix do potrawy, wsyp również zielony groszek. Dokładnie wymieszaj całość i zagotuj. Podawaj z posypanymi kiełkami.

Ekspresowa Chińszczyzna z Kurczakiem

Odkryj smaki Dalekiego Wschodu bez wychodzenia z domu! Nasza ekspresowa chińszczyzna z kurczakiem to prawdziwa uczta dla zmysłów. Soczyste kawałki kurczaka marynowane w aromatycznym sosie sojowym z dodatkiem imbiru i czosnku, smażone z chrupiącymi warzywami tworzą danie, które zachwyci każdego miłośnika kuchni azjatyckiej.

Dla kogo?

Idealne danie dla zabieganych osób, które cenią sobie szybkie, a jednocześnie pełnowartościowe posiłki. Chińszczyzna z kurczakiem to propozycja dla całej rodziny – dzieci pokochają delikatne mięso, a dorośli docenią harmonię smaków i aromatów. To również świetna opcja dla osób rozpoczynających przygodę z kuchnią azjatycką.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Sprawdzi się zarówno jako codzienny obiad, jak i podczas nieformalnego spotkania z przyjaciółmi. To doskonała propozycja na szybki wieczorny posiłek po długim dniu pracy, gdy marzysz o czymś smacznym, a nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut!

Czy wiesz, że?

Kapusta pekińska, będąca podstawą wielu dań kuchni chińskiej, zawiera mnóstwo witamin i minerałów przy niewielkiej ilości kalorii. Imbir nie tylko nadaje potrawie charakterystyczny smak, ale również wspomaga trawienie i ma właściwości rozgrzewające – dlatego chińszczyzna to świetny wybór nawet w chłodniejsze dni.

Dla urozmaicenia

Podawaj z ryżem jaśminowym lub makaronem ryżowym. Możesz wzbogacić danie o marchewkę pokrojoną w cienkie słupki, kiełki fasoli mung lub odrobinę posiekanej papryczki chilli dla pikanterii. Dla bardziej wyrazistego smaku dodaj łyżeczkę oleju sezamowego tuż przed podaniem.

Zostaw komentarz