Składniki:
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
1 opakowanie
Suszone morele
50 gramów
Goździki
4 sztuki
Woda
1 litr
Świeżo mielony czarny pieprz
łatwe
15 min.
4 os.
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotuj 1 l wody razem z morelami i goździkami przez 10 min.
Krok 2
Wyjmij morele oraz goździki. Dodaj Barszcz czerwony Knorr do wody z morelami.
Krok 3
Drobno posiekaj morele. Serwuj zupę z morelami i świeżym pieprzem.
Barszcz z morelami – kulinarna symfonia smaków
Barszcz z morelami to niezwykła kompozycja smaków, która zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Ten oryginalny przepis łączy klasyczny, lekko kwaśny barszcz z słodyczą suszonych moreli i aromatem goździków. Wystarczy zagotować wodę z morelami i goździkami, dodać Barszcz czerwony Knorr, a następnie udekorować zupę pokrojonymi morelami i świeżo mielonym pieprzem. Efekt? Wyjątkowa zupa o głębokim smaku i aromacie.
Dla kogo?
Barszcz z morelami to propozycja dla osób poszukujących nowych doznań kulinarnych. Spodoba się zarówno miłośnikom tradycyjnej kuchni, jak i tym, którzy lubią eksperymentować w kuchni. Wybierz duże, mięsiste morele – nadadzą zupie subtelnej słodyczy i wyjątkowego charakteru.
Na jaką okazję?
Ta wyjątkowa zupa sprawdzi się podczas świątecznego obiadu, ale będzie również doskonałą przystawką na uroczysty posiłek. Podana w eleganckich bulionówkach z francuskimi paluszkami zrobi wrażenie na gościach i stanie się kulinarnym punktem programu każdego spotkania.
Czy wiesz, że?
Gotowanie moreli w wywarze nie tylko je zmiękcza, ale również wzbogaca zupę o dodatkową warstwę smakową. Goździki nadają całości wyrazisty, słodko-ostry posmak, który harmonijnie łączy się z kwaskowatym charakterem barszczu.
Dla urozmaicenia
Możesz wzbogacić zupę o suszone śliwki, a dla jeszcze ciekawszego efektu sięgnij po śliwki wędzone. Szczypta cynamonu wzmocni korzenny aromat całości. Świeżo zmielony czarny pieprz dodany tuż przed podaniem wydobędzie głębię smaków tej niecodziennej zupy.