Składniki:

Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr

1 opakowanie

Suszone morele

50 gramów

Goździki

4 sztuki

Woda

1 litr

Świeżo mielony czarny pieprz

easy

łatwe

15 min.

4 os.

Barszcz z morelami

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj 1 l wody razem z morelami i goździkami przez 10 min.

Krok 2

Wyjmij morele oraz goździki. Dodaj Barszcz czerwony Knorr do wody z morelami.

Krok 3

Drobno posiekaj morele. Serwuj zupę z morelami i świeżym pieprzem.

Barszcz z morelami – kulinarna symfonia smaków

Barszcz z morelami to niezwykła kompozycja smaków, która zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Ten oryginalny przepis łączy klasyczny, lekko kwaśny barszcz z słodyczą suszonych moreli i aromatem goździków. Wystarczy zagotować wodę z morelami i goździkami, dodać Barszcz czerwony Knorr, a następnie udekorować zupę pokrojonymi morelami i świeżo mielonym pieprzem. Efekt? Wyjątkowa zupa o głębokim smaku i aromacie.

Dla kogo?

Barszcz z morelami to propozycja dla osób poszukujących nowych doznań kulinarnych. Spodoba się zarówno miłośnikom tradycyjnej kuchni, jak i tym, którzy lubią eksperymentować w kuchni. Wybierz duże, mięsiste morele – nadadzą zupie subtelnej słodyczy i wyjątkowego charakteru.

Na jaką okazję?

Ta wyjątkowa zupa sprawdzi się podczas świątecznego obiadu, ale będzie również doskonałą przystawką na uroczysty posiłek. Podana w eleganckich bulionówkach z francuskimi paluszkami zrobi wrażenie na gościach i stanie się kulinarnym punktem programu każdego spotkania.

Czy wiesz, że?

Gotowanie moreli w wywarze nie tylko je zmiękcza, ale również wzbogaca zupę o dodatkową warstwę smakową. Goździki nadają całości wyrazisty, słodko-ostry posmak, który harmonijnie łączy się z kwaskowatym charakterem barszczu.

Dla urozmaicenia

Możesz wzbogacić zupę o suszone śliwki, a dla jeszcze ciekawszego efektu sięgnij po śliwki wędzone. Szczypta cynamonu wzmocni korzenny aromat całości. Świeżo zmielony czarny pieprz dodany tuż przed podaniem wydobędzie głębię smaków tej niecodziennej zupy.

Zostaw komentarz