Składniki:

Polędwiczka wieprzowa

1 sztuka

Przyprawa do mięs Knorr

2 łyżki

Boczek wędzony w kawałku

200 gramów

Papryka czerwona (oczyszczona)

1 sztuka

Papryka zielona (oczyszczona)

2 sztuki

Cebula biała

2 sztuki

Olej

3 łyżki

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Aromatyczne szaszłyki wieprzowe z papryka i boczkiem

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę oczyść z błonek i pokrój w grube kostki. Boczek potnij również w kawałki tej samej wielkości. Przygotuj marynatę – w miseczce połącz oliwę, przyprawę do mięs Knorr, wsyp mięso oraz boczek i zamieszaj. Odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Papryki i cebule pokrój w dużą kostkę. Na szaszłykowe patyki nabijaj naprzemiennie: mięso, boczek i warzywa.

Krok 3

Przygotowane szaszłyki opiekaj na nagrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, przewracając co 2 minuty. Serwuj z chrupiącymi sałatami i pieczonymi ziemniakami.

Aromatyczne szaszłyki wieprzowe z papryką i boczkiem

Odkryj smak lata z naszymi soczystymi szaszłykami wieprzowymi! Delikatna polędwiczka w towarzystwie wędzonego boczku i kolorowych warzyw tworzy kompozycję, która zachwyci każdego miłośnika grillowania. Marynata z oliwy i przyprawy do mięs Knorr nadaje mięsu niepowtarzalny aromat, a grillowanie wydobywa z niego wszystkie najlepsze smaki.

Dla kogo?

Szaszłyki wieprzowe to doskonała propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i dla przyjaciół spotykających się na weekendowym grillu. Łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne danie zadowoli nawet wybrednych smakoszy. Soczyste mięso i chrupiące warzywa tworzą idealne połączenie, które przypadnie do gustu każdemu.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Te aromatyczne szaszłyki sprawdzą się idealnie podczas letnich spotkań na świeżym powietrzu. Są doskonałym wyborem na rodzinny obiad w ogrodzie, piknik z przyjaciółmi czy wieczorne grillowanie. Przygotuj je na weekend i ciesz się smakiem lata w towarzystwie bliskich osób.

Czy wiesz o tym?

Marynowanie mięsa przed grillowaniem nie tylko poprawia jego smak, ale także sprawia, że staje się bardziej soczyste. Dodanie odrobiny miodu do marynaty tworzy na mięsie apetyczną, lekko karmelizowaną skórkę podczas grillowania. Pamiętaj, aby często obracać szaszłyki – dzięki temu uzyskasz równomiernie upieczone mięso bez przypaleń.

Dla urozmaicenia

Wypróbuj różne warianty tego przepisu dodając pieczarki, cukinię lub kawałki ananasa. Możesz także eksperymentować z marynatą, dodając do niej czosnek, świeże zioła lub odrobinę sosu sojowego. Szaszłyki podawaj z pieczywem czosnkowym, pieczonymi ziemniakami lub świeżą sałatką.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Zostaw komentarz
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

image_pdfZapisz jako PDF