Składniki:

Cebula

1 sztuka

Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr

1 opakowanie

Pieczarki

200 gramów

Oliwa

1 łyżka

Szpinak mrożony

200 gramów

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

1 szczypta

Przyprawa do gyrosa Knorr

1 szczypta

Jogurt gęsty

150 gramów

easy

łatwe

15 min.

2 os.

Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie podsmażyć obraną i posiekaną cebulę do zeszklenia. Wsypać pieczarki pokrojone w plasterki, a kiedy zbrązowieją wsypać szpinak. Smażyć przy małym ogniu dopóki szpinak się rozmrozi i odparuje nadmiar wody. Doprawić do smaku przy użyciu czosnku w mini kostkach Knorr oraz przyprawy do gyrosa.

Krok 2

Na każdą tortillę wyłożyć nadzienie i zawinąć w formę koperty. Grillować na natłuszczonej oliwą patelni grillowej przez kilka minut z każdej strony.

Krok 3

Jogurt połączyć z sosem meksykańskim Knorr. Serwować z grillowanymi tortillami.

Grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami – smaczna przekąska w 15 minut

Chrupiąca z zewnątrz, a soczysta w środku grillowana tortilla ze szpinakiem i pieczarkami to doskonały pomysł na szybki lunch lub kolację. Aromatyczne pieczarki smażone z cebulką, połączone z delikatnym szpinakiem i przyprawione czosnkiem Knorr oraz przyprawą do gyrosa tworzą pyszne nadzienie, które otulone w ciepłą tortillę zadowoli nawet wybredne podniebienia.

Dla kogo?

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Ta propozycja świetnie sprawdzi się zarówno dla wegetarian poszukujących sycącego dania, jak i dla wszystkich, którzy chcą wprowadzić więcej warzyw do swojej diety. To również doskonała opcja dla zapracowanych osób, które cenią sobie szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie pełnowartościowe posiłki.

Na jaką okazję?

Grillowane tortille idealnie sprawdzą się jako nieformalna przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi, wieczoru filmowego czy jako szybki lunch do pracy. Możesz je również zaserwować jako lekką kolację w ciepły letni wieczór, gdy nie masz ochoty na długie gotowanie.

Czy wiesz, że…

Szpinak to prawdziwa skarbnica żelaza i witamin, a pieczarki dostarczają cennego białka i błonnika. Połączenie tych składników z jogurtowym dipem tworzy zbilansowany posiłek, który nie tylko syci, ale również dostarcza wielu wartości odżywczych.

Dla urozmaicenia

Możesz eksperymentować z dodatkami do farszu – dodaj pokrojone suszone pomidory, oliwki, ser feta lub starty parmezan dla bogatszego smaku. Dip jogurtowy możesz wzbogacić świeżymi ziołami takimi jak kolendra czy mięta, które nadadzą mu orzeźwiającego charakteru.

Zostaw komentarz