Składniki:

Cukinia

1 sztuka

Mąka pszenna

2 łyżki

Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką

1 opakowanie

Olej rzepakowy do smażenia

50 gramów

Majonez Hellmann's Babuni

2 łyżki

Ząbek czosnku

2 sztuki

Jogurt naturalny typu greckiego

1 opakowanie

easy

łatwe

30 min.

4 os.

Cukinia w panierce z czosnkowym dipem

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię opłucz, wysusz i potnij w grube krążki – o grubości około 1-2 cm.

Krok 2

Mąkę połącz z 50 ml wody. Każdy plaster cukinii zanurzaj najpierw w mieszaninie mąki z wodą, a potem w panierce Fix Knorr chrupiący kurczak z papryką.

Krok 3

Obtoczone panierką kawałki cukinii smaż na dobrze nagrzanym tłuszczu, aż uzyskają piękny złocisty kolor. Cukinia w panierce z dipem czosnkowym jest już gotowa!

Krok 4

Sporządź sos. Połącz majonez Hellmann's babuni z jogurtem naturalnym i dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dla aromatu możesz doprawić mieszankę solą, pieprzem lub przyprawą tzatziki.

Chrupiąca cukinia w panierce z aromatycznym dipem czosnkowym

Odkryj nowy wymiar smaku cukinii! Nasze chrupiące talarki cukinii w panierce to propozycja, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Soczyste wnętrze zamknięte w złocistej, chrupiącej panierce z dodatkiem aromatycznej papryki tworzy idealną kompozycję, której trudno się oprzeć. Dopełnieniem tej przekąski jest kremowy dip czosnkowy, który dodaje całości wyrazistego charakteru.

Dla kogo?

Cukinia w panierce to doskonała propozycja dla zabieganych osób, które cenią sobie szybkie i proste dania. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut, a efekt zachwyca! Jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę w kuchni, ten przepis jest idealny – prosty, niewymagający i zawsze udany.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Ta chrupiąca przekąska sprawdzi się idealnie podczas nieformalnych spotkań ze znajomymi czy rodzinnego wieczoru filmowego. Pamiętaj jednak, by przygotować większą porcję – te złociste krążki znikają z talerzy w mgnieniu oka! Świetnie komponują się również jako dodatek do grilla czy letnich sałatek.

Czy wiesz, że?

Cukinia w panierce zachowuje swoje walory smakowe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz więc przygotować ją z wyprzedzeniem, a goście i tak będą zachwyceni jej smakiem. To także świetny sposób na przemycenie warzyw do diety najmłodszych.

Dla urozmaicenia

Domowy dip czosnkowy to sekret tej potrawy! Wystarczy połączyć kremowy majonez z jogurtem naturalnym i świeżo przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Możesz wzbogacić go szczyptą soli, pieprzu lub przyprawą tzatziki dla jeszcze intensywniejszego smaku.

Zostaw komentarz