Składniki:

Mleko

Jajka

Mąka

Jabłka

easy

łatwe

30 min.

2 os.

Naleśniki z jabłkami

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij skórkę z jabłek i posiekaj je na małe kawałki.

Krok 2

Potem rozgrzej je na patelni aż się zrumienią. Następnie odsuń patelnię z ognia i poczekaj, aby nieco przestygły.

Krok 3

Sporządź ciasto naleśnikowe, łącząc jajka z mlekiem i mąką. Potem wylej je na patelnię i obsmaż z obu stron. Wskazówka: Jabłka nie powinny być ani za kwaśne, ani za słodkie.

Naleśniki z Jabłkami – Klasyk w Nowoczesnym Wydaniu

Delikatne naleśniki z soczystymi jabłkami to propozycja, która łączy w sobie prostotę i wyrafinowany smak. Proces przygotowania jest niezwykle prosty – obrane i drobno pokrojone jabłka zrumieniamy na patelni, nadając im karmelowy aromat. Po przestudzeniu, przygotowujemy klasyczną masę naleśnikową z jajek, mleka i mąki, a następnie smażymy cienkie placki z obu stron na złocisty kolor. Sekret udanych naleśników z jabłkami tkwi w odpowiednim doborze owoców – nie powinny być ani zbyt kwaśne, ani przesadnie słodkie.

Dla Kogo?

Naleśniki z jabłkami to doskonała propozycja dla całej rodziny. Dzieci pokochają ich słodki smak, a dorośli docenią prostotę wykonania i możliwość przygotowania zdrowego deseru bez nadmiaru cukru. To również świetna opcja dla osób poszukujących pomysłu na wykorzystanie sezonowych jabłek.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na Jaką Okazję?

Sprawdzą się zarówno jako sobotnie śniadanie, niedzielny deser, jak i podwieczorek w ciągu tygodnia. Naleśniki z jabłkami to również doskonały pomysł na szybki poczęstunek dla niespodziewanych gości – przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut!

Czy Wiesz, Że?

Jabłka zawierają pektyny, które korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego. Dzięki temu naleśniki z jabłkami to nie tylko pyszny deser, ale również zdrowa przekąska wspierająca trawienie.

Dla Urozmaicenia

Możesz wzbogacić smak naleśników dodając do jabłek cynamon, wanilię lub kardamon. Gotowe naleśniki świetnie komponują się z dodatkiem jogurtu naturalnego, bitej śmietany lub lodów waniliowych. Dla bardziej wyrazistego smaku spróbuj dodać do jabłek garść orzechów lub rodzynek.

Zostaw komentarz