Składniki:

Śmietana

1 łyżka

Jabłko

1 sztuka

Kiszone ogórki

0.2 kilograma

Solone płaty śledziowe

0.5

Mały por

1 sztuka

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

1 sztuka

Majonez

3 łyżki

easy

łatwe

30 min.

3 os.

Sałatka śledzik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie zanurz w zimnej wodzie. odstaw na około 0,5 h. Gdy są bardzo słone, trzeba moczyć dłużej.

Krok 2

Połącz majonez i śmietanę z pokruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 3

Pokrój w kostkę śledzie, pora, jabłko oraz ogórki.

Krok 4

Połącz wszystkie składniki sałatki z sosem majonezowym. Sałatkę odstaw do lodówki na kilka godzin, a następnie podawaj.

Sałatka Śledziowa z Nutą Pietruszki

Klasyczna sałatka śledziowa w nowej odsłonie! Nasze delikatne śledzie, połączone z chrupiącym porem, soczystym jabłkiem i orzeźwiającymi ogórkami, tworzą harmonijną kompozycję smaków. Sekret tej wyjątkowej sałatki tkwi w kremowym sosie na bazie majonezu i śmietany, wzbogaconym aromatyczną Mini kostką Pietruszka Knorr, która nadaje całości niepowtarzalny charakter.

Dla kogo?

Sałatka śledziowa to doskonała propozycja dla miłośników tradycyjnych smaków w nowoczesnym wydaniu. Przypadnie do gustu zarówno starszym, jak i młodszym pokoleniom, które cenią sobie klasyczne polskie przysmaki. To także świetna opcja dla osób poszukujących pożywnej przekąski bogatej w wartościowe kwasy omega-3.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Ta aromatyczna sałatka śledziowa sprawdzi się idealnie jako przystawka podczas świątecznych spotkań rodzinnych, ale równie dobrze zagości na stole podczas nieformalnych przyjęć czy kolacji z przyjaciółmi. Możesz ją również przygotować na niedzielny obiad jako lekką przekąskę przed głównym daniem.

Czy wiesz, że?

Śledzie to nie tylko smaczna, ale i zdrowa ryba. Są bogate w białko, witaminy z grupy B oraz witaminę D. Dodatkowo zawierają cenne minerały, takie jak jod i selen. Odpowiednie namoczenie śledzi przed przygotowaniem sałatki pozwala pozbyć się nadmiaru soli i wydobyć ich naturalny, delikatny smak.

Dla urozmaicenia

Możesz wzbogacić sałatkę o dodatkowe składniki, takie jak gotowane ziemniaki, ugotowane na twardo jajka czy czerwoną cebulę. Dla bardziej wyrazistego smaku dodaj szczyptę świeżo zmielonego pieprzu lub kilka kropel soku z cytryny. Sałatka najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce, gdy wszystkie smaki się przegryzą.

Zostaw komentarz