Składniki:

Mięso wołowe

400 gramów

Ząbek czosnku

2 sztuki

Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr

1 opakowanie

Marchewka

1 sztuka

Seler

1 sztuka

Pietruszka

1 sztuka

Cebula

1 sztuka

Gałązka rumianku

1 sztuka

Majeranek

1 szczypta

Liść laurowy

2 sztuki

Gęsta śmietana

100 mililitrów

Brandy

2 łyżki

Ziele angielskie

2 sztuki

Ocet balsamiczny

1 łyżka

Pieprz czarny ziarnisty

4 sztuki

easy

łatwe

60 min.

4 os.

Zupa krem z kurek a la gulaszowa

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj mięso i warzywa w kostkę, a następnie zrumień w garnku na niewielkiej ilości oliwy.

Krok 2

Wlej około litra zimnej wody i zagotuj całość. Usuń pianę, która się utworzy i wsyp przyprawy. Gotuj mięso aż stanie się całkowicie miękkie.

Krok 3

Przypraw zupę niewielką ilością brandy albo koniaku i gotuj jeszcze moment – aż alkohol odparuje. Wlej zupę na talerz i ozdobić kilkoma paskami gęstego octu balsamicznego. Serwuj z chlebem.

Krok 4

Wsyp do gotowego bulionu jedną lub dwie Kremowe zupy z kurek Knorr (zależnie od ilości wywaru).

Krok 5

Wszystko dopraw śmietaną.

Zupa krem z kurek à la gulaszowa – kulinarna fuzja smaków

Zupa krem z kurek à la gulaszowa to wyjątkowe połączenie delikatności leśnych grzybów z wyrazistym charakterem węgierskiego gulaszu. To danie, które zachwyca głębią smaku i aromatem, idealnie rozgrzewając w chłodne dni.

Dla kogo?

Ta zupa to prawdziwa uczta dla miłośników grzybowych smaków, którzy cenią sobie kulinarne eksperymenty. Doskonale sprawdzi się zarówno na rodzinnym obiedzie, jak i podczas spotkania z przyjaciółmi. Jej kremowa konsystencja i bogaty smak zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Idealnie sprawdzi się jako rozgrzewający posiłek jesienią i zimą. To także świetna propozycja na niedzielny obiad, gdy mamy więcej czasu na kulinarne eksperymenty. Zupa krem z kurek à la gulaszowa może być również eleganckim pierwszym daniem podczas uroczystej kolacji.

Czy wiesz, że…

Kurki, zwane też lisówkami, to grzyby o wyjątkowych właściwościach zdrowotnych. Zawierają naturalne związki przeciwgrzybicze i antybakteryjne. Połączenie ich z aromatycznymi przyprawami jak ziele angielskie, liść laurowy czy majeranek nie tylko wzbogaca smak, ale również wzmacnia prozdrowotne działanie potrawy.

Dla urozmaicenia

Możesz eksperymentować z dodatkami do tej zupy! Spróbuj dodać odrobinę ostrej papryki dla pikantnego akcentu lub kilka kropel koniaku dla szlachetnego aromatu. Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym, chrupiącymi grzankami czosnkowymi lub po prostu z dobrym wiejskim chlebem. Udekoruj talerz kreskami gęstego octu balsamicznego i posypaną natką pietruszki dla efektownej prezentacji.

Talerzy do pizzy

Zamów Talerzy do pizzy już teraz!


Zostaw komentarz